Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Příprava okurek na salát
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na okurkový salát se zakysanou smetanou a česnekem
Autor receptu:
Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Doba odpočinku
20
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
4
porce
Tento snadný recept spojuje křupavé okurky s krémovou zálivkou
Suroviny
3-4
okurky
(cca 450 gramů)
⅓
šálku
zakysané smetany
½
šálku
majonézy
½
polévkové lžíce
bílého octa
½
lžičky
krystalového cukru
1
stroužek
česneku
¼
lžičky
soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Opláchněte okurky a nakrájejte je se slupkou na plátky silné asi 3 mm.
Oloupejte a prolisujte 1 stroužek česneku.
Přendejte nakrájené okurky do mixovací nádoby.
Přidejte ¼ lžičky soli, ½ lžičky krystalového cukru, ½ lžíce bílého octa a prolisovaný česnek.
Přidejte ⅓ šálku zakysané smetany a ½ šálku majonézy.
Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
Nechte salát chladit 20 minut v lednici, aby se chutě krásně propojily.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 30 Kč
Chod:
Salát
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
česnek, okurka, salátová okurka, zakysaná smetana