Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Pečené bramborové placky s česnekem
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečené Česnekovo-bramborové placky
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
35
minut
minut
Porcí
4
porce
Česnekové placky nejenže chutnají nádherně, ale jejich příprava přináší radost a uspokojení z vlastní tvorby.
Potřebné vybavení
Plech
Papír na pečení
Miska
Pánev
Struhadlo
Suroviny
7
kusů
středně velkých brambor
150
gramů
sušených hub
1
kus
středně velké cibule
1
kus
mrkve
1/2
lžičky
granulovaného česneku
100
gramů
strouhanky
kopr, sůl a mletý pepř
(podle chuti )
slunečnicový olej
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve si připravte cibuli tím, že ji oloupete a nadrobno pokrájíte.
Rozehřejte na pánvi trochu slunečnicového oleje a cibuli na něm lehce osmahněte.
Mrkev očistěte a nastrouhejte, houby opláchněte a také je nadrobno nakrájejte.
Tyto ingredience přidejte k cibuli na pánev a společně je restujte.
Oloupané brambory nastrouhejte a vložte do misky, kde k nim přidáte již orestovanou směs zeleniny.
Směs dochuťte solí, mletým černým pepřem, přimíchejte drcený česnek a nasekaný kopr.
Do směsi vmíchejte strouhanku, abyste získali hmotu vhodnou k tvarování.
Z připravené směsi formujte placky a pokládejte je na pečicí papírem vyložený plech nebo plech vymazaný olejem a posypaný moukou.
Plech umístěte do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečte přibližně 20 minut.
Pět minut před dokončením pečení placky potřete slunečnicovým olejem a nechte je v troubě, dokud nezískají zlatavou barvu.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Doba pečení se může lišit v závislosti na typu trouby, proto doporučujeme placky během pečení občas zkontrolovat.
Máte vlastní recepty, kterými se chcete pochlubit?
Vlastní recepty můžete vkládat
ZDE
.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 80 Kč
Chod:
Příloha
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
bramboráky, česnek