Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Marinovan ákuřecí stehna
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečené kuřecí čtvrtky s domácí marinádou
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Pečení
1
hodina
hodina
Celkový čas
1
hodina
hodina
5
minut
minut
Porcí
4
porce
Zajímavý recept na pečené kuře, které si nejprve naložíme v domácí marinádě.
Potřebné vybavení
Pekáč na kuře
Trouba
Suroviny
4
ks
kuřecích stehen
2
lžičky
provensálského koření
1
lžíce
červené papriky
1-2
lžičky
sušeného česneku
3-4
lžíce
oleje
2
lžičky
soli
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Kuře očistíme, přendáme si ho do pečícího pekáčku
Nyní si připravíme marinádu - v malé misce si smícháme koření včetně soli a zalijeme rostlinným olejem
Vše důkladně promícháme
Marinádou potřeme kuře, tak aby bylo rovnoměrně potřeno ze všech stran
Kuře trošku podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, po dobu 60 minut
Pokud máte rádi obzvlášť vypečenou kůžičku, pak doporučujeme po 60 minutách zvýšit pečení na 200 stupňů a pečeme dalších 15 minut
Hotové kuře podáváme s vámi oblíbenou přílohou a s vaším oblíbeným salátem. My tentokrát podávali kuře s dušenou rýží a salátem coleslaw
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
200 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
domácí marináda, Kuře, kuřecí čtvrtky, kuřecí maso, marináda, Pečené kuře, Rychlé kuře