5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Říkáte si, že máte chuť na kuřecí stehna? A rádi byste si kuřecí čtvrtky upekli v troubě, ale nemáte žádný recept? Prohlédněte si náš rychlý a jednoduchý recept včetně marinování.

Pečené kuře je klasickým jídlem, které se často objevuje na stolech v českých rodinách. Jeho zlatavá, křupavá kůrka je výsledkem pečlivého pečení. Vůně pečeného kuřete se rozléhá domem a vytváří pocit domácí pohody. Osobně neznám asi nikoho, kdo by tento pokrm neměl rád. Každý má své tajné ingredience, které rád na kuře dává a víc mu chutná. Někdo si koupí grilovací koření a někdo si svou marinádu připraví, jako my. Pečené kuře lze podávat s různými přílohami, od pečených brambor, bramborovou kaši, rýži až po čerstvý salát.

Rychlá příprava – délka přípravy pouchých 5 minut, délka pečení 60 minut. Naše varianta pečeného kuřete se skládá z 5 následujících surovin pro 4 porce osoby – najdete níže v receptu. Hotové kuře podáváme s vámi oblíbenou přílohou a s vaším oblíbeným salátem. My tentokrát podávali kuře s dušenou rýží a salátem Coleslaw, recept na salát najdete ZDE.

Recept na Salát Coleslaw
Tentokrát jsme měli jako přílohu k pečenému kuřeti tento domácí Coleslaw
Prohlédnout recept
Recept na jednoduchý salát coleslaw
Obrázek: cooky.cz, Jednoduchý salát Coleslaw
Obrázek: cooky.cz, Marinované kuřecí stehna

Recept na Pečené kuřecí čtvrtky s domácí marinádou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Pečení 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 5 minut
Porcí 4 porce

Potřebné vybavení

  • Pekáč na kuře
  • Trouba

Suroviny

  • 4 ks kuřecích stehen
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1-2 lžičky sušeného česneku
  • 3-4 lžíce oleje
  • 2 lžičky soli

Postup 

  • Kuře očistíme, přendáme si ho do pečícího pekáčku
  • Nyní si připravíme marinádu – v malé misce si smícháme koření včetně soli a zalijeme rostlinným olejem
    Příprava domácí marinády k pečení stehen
  • Vše důkladně promícháme
  • Marinádou potřeme kuře, tak aby bylo rovnoměrně potřeno ze všech stran
  • Kuře trošku podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů, po dobu 60 minut
  • Pokud máte rádi obzvlášť vypečenou kůžičku, pak doporučujeme po 60 minutách zvýšit pečení na 200 stupňů a pečeme dalších 15 minut
    Obrázek: pečená kuřecí stehna dozlatova s křupavou kůžičkou
  • Hotové kuře podáváme s vámi oblíbenou přílohou a s vaším oblíbeným salátem. My tentokrát podávali kuře s dušenou rýží a salátem coleslaw
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 200 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: domácí marináda, Kuře, kuřecí maso, marináda, Pečené kuře, Rychlé kuře
Uvařili jste tento recept? Dejte nám vědět!
Máte vlastní recept?Pochlubte se a vkládejte zde!

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest