Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Pečeme papriky plněné mletým a rýží
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na pečené papriky s mletým masem a rýží
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od
2
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
6
porcí
Potřebné vybavení
Trouba
Větší pánev
sporák
Suroviny
1/2
hrnku
rýže
(kterou si uvaříme dle návodu)
2
polévkové lžíce
olivového oleje
1
ks
středně velké žluté cibule
(nakrájíme najemno)
3
stroužky
česneku
(nakrájeného nadrobno)
2
polévkové lžíce
rajčatového protlaku
500
g
mletého hovězího masa
1
plechovka
krájených rajčat
1,5
lžičky
sušeného oregána
sůl a pepř na dochucení
6
ks
paprik
(odřízneme vršky a vyndáme jádřince)
1
hrnek
mozzarelly na zapékání
nasekaná čerstvá petrželka
(servírování)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Předehřejme troubu na 190°C
V malém hrnci připravíme rýži podle návodu na obalu
Mezitím ve velké pánvi na středním plameni rozehřejeme olej. Orestujeme cibuli za občasného míchání, dokud nezměkne, asi 7 minut
Vmícháme česnek a rajčatový protlak, orestujeme ještě asi 1 minutu
Přidáme mleté hovězí maso a restujeme, dokud nebude hotové, asi 6 minut
Pokud maso pustí příliš tuku, tak přebytečný tuk slijeme
Vmícháme uvařenou rýži a nakrájená rajčata dochutíme oreganem, solí a pepřem. Vše mícháme cca 5 minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina
Papriky rozložte řezem nahoru do zapékací misky a pokapeme olejem. Každou papriku naplníme, pomocí lžíce, masovou směsí
Vršky paprik posypeme strouhaným sýrem. Pečeme do předehřáté trouby po dobu 20 minut, dokud vršky nebudou krásně opečené
Před podáváním můžeme posypat petrželkou
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
330 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká, Středomořská
Klíčové slovo:
česnek, cibule, konzervovaná rajčata, mleté maso, olivový olej, oregáno, pečené papriky, rajčatový protlak, rýže