5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Máme tu pro Vás zajímavou verzi plněných paprik. Tyto papriky jsou inspirovány středomořskou kuchyní a tak je to lehčí verze než české plněné papriky.

Tento pokrm se může podávat bez přílohy a nebo s vařeným či pečeným bramborem. My je máme rádi samotné, je to výborné snadné a svěží jídlo. Pečené plněné papriky potěší nejen chuťové pohárky, ale i oko, díky barevné variabilitě paprik. Při pečení se papriky promění v měkké a sladké lůžko pro kořeněnou a šťavnatou náplň. Vůně, která se line z trouby během pečení je neodolatelná.

Na tento recept vybírejte papriky, které budou pevné, podobně velké a tvarem pravidelné, aby při plnění a pečení dobře stály. Toto jídlo díky své rychlosti a sytosti je vhodné na vaření v pracovním týdnu. Uvidíte, že bude chutnat dospělým i dětem. ?Příprava tohoto receptu Vám zabere 20 minut a zapékání dalších 20 minut.

Obrázek: cooky.cz, Pečeme papriky plněné mletým a rýží

Recept na Pečené papriky s mletým masem a rýží

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 6 porcí

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Větší pánev
  • sporák

Suroviny

  • 1/2 hrnku rýže (kterou si uvaříme dle návodu)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 ks středně velké žluté cibule (nakrájíme najemno)
  • 3 stroužky česneku (nakrájeného nadrobno)
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1,5 lžičky sušeného oregána
  • sůl a pepř na dochucení
  • 6 ks paprik (odřízneme vršky a vyndáme jádřince)
  • 1 hrnek mozzarelly na zapékání
  • nasekaná čerstvá petrželka (servírování)

Postup 

  • Předehřejme troubu na 190°C
  • V malém hrnci připravíme rýži podle návodu na obalu
  • Mezitím ve velké pánvi na středním plameni rozehřejeme olej. Orestujeme cibuli za občasného míchání, dokud nezměkne, asi 7 minut
  • Vmícháme česnek a rajčatový protlak, orestujeme ještě asi 1 minutu
  • Přidáme mleté ​​hovězí maso a restujeme, dokud nebude hotové, asi 6 minut
  • Pokud maso pustí příliš tuku, tak přebytečný tuk slijeme
  • Vmícháme uvařenou rýži a nakrájená rajčata dochutíme oreganem, solí a pepřem. Vše mícháme cca 5 minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina
  • Papriky rozložte řezem nahoru do zapékací misky a pokapeme olejem. Každou papriku naplníme, pomocí lžíce, masovou směsí
  • Vršky paprik posypeme strouhaným sýrem. Pečeme do předehřáté trouby po dobu 20 minut, dokud vršky nebudou krásně opečené
  • Před podáváním můžeme posypat petrželkou

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 330 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká, Středomořská
Klíčové slovo: česnek, cibule, konzervovaná rajčata, mleté maso, olivový olej, oregáno, pečené papriky, rajčatový protlak, rýže



5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest