Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: Retete-usoare, Recept na banánky plněné krémem s čokoládovou polevou.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na plněné piškotové banánky s čokoládovou polevou
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas vaření
35
minut
minut
Pečeme nádherně vypadající plněné zákusky, délka pečení 35 minut.
Potřebné vybavení
1 Plech
2 mísy
1 Hrnec
Mixér
Suroviny
Ingredience na těsto
2
ks
Vejce
80
g
Mouky
40
ml
Mléka
40
g
Másla
40
ml
Vody
Špetka soli
Ingredience na krémovou náplň
140
g
Másla
90
g
Cukru
70
ml
Mléka
4
g
Vanilkového cukru
1
ks
Žloutek
Ingredience na polevu
3
lžíce
Kakaa
4
lžíce
Cukru
2
lžíce
Zakysané smetany
60
g
Másla
30
ml
Vody
1
lžička
Želatiny
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Příprava těsta
Do hrnce dáme mléko, vodu nakrájené máslo a špetku soli.
Dáme na sporák a jakmile se máslo rozpustí přivedeme směs k varu.
Přidáme mouku a promícháme.
Mírně ztlumíme a vaříme asi 2 minuty.
Hrnec stáhneme z ohně a necháme cca 5 minut vychladnout.
V míse rozšleháme vidličkou vejce.
Těsto dáme z hrnce do mísy a postupně přidáváme rozšlehaná vejce.
Vše velmi dobře promícháme stěrkou, aby nám vzniklo hladké těsto.
Těsto dáme do sáčku s 1,5 cm dírou na konci, jako když zdobíme perníčky.
Dáme si předehřát troubu na 200°C.
Plech si vymažeme máslem a posypeme trochu moukou.
S těstem v sáčku vytvoříme na plechu přibližně 13 cm dlouhé banánky, které na koncích prsty namočenými ve vodě ručně zakončíme.
Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.
Po 20 minutách stáhneme teplotu na 180°C a pečeme dalších 15 minut.
Během pečení neotvíráme troubu!
Vyndáme z trouby a dáme chladnout.
Příprava krému
V hrnci si vyšleháme žloutek.
Přidáme mléko a rozšleháme do hladké hmoty.
Přidáme cukr a vanilkový cukr. Dáme vařit.
Jakmile dosáhneme bodu varu, vaříme asi 5 minut.
Přelejeme do misky a dáme chladnout.
Po vychladnutí by měla být směs hustá.
V misce si mixérem šleháme máslo o pokojové teplotě přibližně 5 minut.
K máslu přidáváme po 1 lžíci uvařené směsi a stále šleháme.
Z každého banánku uřízneme konec a každý kus naplníme pomocí sáčku nebo lžičky krémem.
Dáme do lednice.
Příprava polevy
Želatinu zalijeme vodou a necháme pracovat.
Rozpustíme si máslo a přidáme kakao, cukr a smetanu.
Dáme na sporák a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu.
Sundáme ze sporáku a přidáme želatinu.
Promícháme a dáme vychladnout.
Polevu scedíme pomocí sítka na talíř.
Každý banánek ponoříme z jedné strany do polevy a přebytek střeseme.
Dáme ztuhnout do chladničky na 1 hodinu.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Dezert, Pečení, Pochutina, Sladké
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
dezert, slavnostní, zákusek