5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pokud rádi pečete dobroty pro svoji rodinu nebo pro hosty na případných oslavách, jistě stojí za zvážení zkusit naše plněné zákusky z piškotového těsta a s čokoládovou polevou. Uděláte dojem doma i na narozeninové oslavě nebo svatbě.

Vzdušné těsto a kvalitní čokoládová poleva jsou důležitým prvkem u těchto luxusních banánků s lahodnou krémovou náplní. Na polevu doporučujeme použít kvalitní hořké kakao, které bude skvěle korespondovat se sladkým krémem uvnitř zákusků.

Zdroj obrázku: Retete-usoare, Recept na banánky plněné krémem s čokoládovou polevou.

Recept na plněné piškotové banánky s čokoládovou polevou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas vaření 35 minut
Pečeme nádherně vypadající plněné zákusky, délka pečení 35 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech
  • 2 mísy
  • 1 Hrnec
  • Mixér

Suroviny

Ingredience na těsto

  • 2 ks Vejce
  • 80 g Mouky
  • 40 ml Mléka
  • 40 g Másla
  • 40 ml Vody
  • Špetka soli

Ingredience na krémovou náplň

  • 140 g Másla
  • 90 g Cukru
  • 70 ml Mléka
  • 4 g Vanilkového cukru
  • 1 ks Žloutek

Ingredience na polevu

  • 3 lžíce Kakaa
  • 4 lžíce Cukru
  • 2 lžíce Zakysané smetany
  • 60 g Másla
  • 30 ml Vody
  • 1 lžička Želatiny

Postup 

Příprava těsta

  • Do hrnce dáme mléko, vodu nakrájené máslo a špetku soli.
  • Dáme na sporák a jakmile se máslo rozpustí přivedeme směs k varu.
  • Přidáme mouku a promícháme.
  • Mírně ztlumíme a vaříme asi 2 minuty.
  • Hrnec stáhneme z ohně a necháme cca 5 minut vychladnout.
  • V míse rozšleháme vidličkou vejce.
  • Těsto dáme z hrnce do mísy a postupně přidáváme rozšlehaná vejce.
  • Vše velmi dobře promícháme stěrkou, aby nám vzniklo hladké těsto.
  • Těsto dáme do sáčku s 1,5 cm dírou na konci, jako když zdobíme perníčky.
  • Dáme si předehřát troubu na 200°C.
  • Plech si vymažeme máslem a posypeme trochu moukou.
  • S těstem v sáčku vytvoříme na plechu přibližně 13 cm dlouhé banánky, které na koncích prsty namočenými ve vodě ručně zakončíme.
  • Dáme péct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.
  • Po 20 minutách stáhneme teplotu na 180°C a pečeme dalších 15 minut.
  • Během pečení neotvíráme troubu!
  • Vyndáme z trouby a dáme chladnout.

Příprava krému

  • V hrnci si vyšleháme žloutek.
  • Přidáme mléko a rozšleháme do hladké hmoty.
  • Přidáme cukr a vanilkový cukr. Dáme vařit.
  • Jakmile dosáhneme bodu varu, vaříme asi 5 minut.
  • Přelejeme do misky a dáme chladnout.
  • Po vychladnutí by měla být směs hustá.
  • V misce si mixérem šleháme máslo o pokojové teplotě přibližně 5 minut.
  • K máslu přidáváme po 1 lžíci uvařené směsi a stále šleháme.
  • Z každého banánku uřízneme konec a každý kus naplníme pomocí sáčku nebo lžičky krémem.
  • Dáme do lednice.

Příprava polevy

  • Želatinu zalijeme vodou a necháme pracovat.
  • Rozpustíme si máslo a přidáme kakao, cukr a smetanu.
  • Dáme na sporák a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu.
  • Sundáme ze sporáku a přidáme želatinu.
  • Promícháme a dáme vychladnout.
  • Polevu scedíme pomocí sítka na talíř.
  • Každý banánek ponoříme z jedné strany do polevy a přebytek střeseme.
  • Dáme ztuhnout do chladničky na 1 hodinu.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Pečení, Pochutina, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dezert, slavnostní, zákusek


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest