Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Obrázek: vune-chleba, Domácí špaldové rohlíky
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na překvapivě chutné špaldové rohlíky z kefíru
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
1
hodina
hodina
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Porcí
10
kusů
Výměna obyčejné mouky za špaldovou může způsobit zázraky
Potřebné vybavení
Plech na pečení
Domácí pekárna
Suroviny
200
mililitrů
vody
4
lžíce
kefíru
50
gramů
oleje
1
lžička
sladěnky
200
gramů
špaldové hladké mouky
250
gramů
hladké mouky
1,5
lžičky
soli
15
gramů
droždí
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Do pekárny nalijte 100 ml vody.
Přidejte sladěnku, veškeré droždí a 130 gramů hladké mouky.
Spusťte program na míchání těsta bez předehřevu a nechte omládku smíchat.
Nechte omládek kynout v uzavřené pekárně asi 45-60 minut.
Do pekárny přisypejte zbytek surovin.
Zapněte program na míchání těsta.
Po uhnětení těsta můžete nechat těsto kynout buď přímo v pekárně, nebo přesunout do mísy.
Vyndejte vykynuté těsto a důkladně ho propracujte.
Rozdělte těsto na 10 stejných částí.
Z každého kusu vytvarujte bulku a nechte ji odpočívat na stole asi 10 minut.
Každou bulku vyválejte a umotejte do tvaru rohlíku.
Rohlíky umístěte na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií a nechte je kynout.
Před pečením potřete rohlíky rozšlehaným vejcem.
Pečte v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-18 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 70 Kč
Chod:
Pečení
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
čerstvé rohlíky, domácí pečivo, domácí rohlíky