Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Instruction Images
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: sovkusom, Kuřecí řízek připravený v mléce
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na přírodní kuřecí řízek v mléce
Autor receptu:
Jana Duchoňová
4
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
5
minut
minut
Čas vaření
1
minuta
minuta
Doba marinování a odpočinku
3
hodiny
hodiny
Celkový čas
3
hodiny
hodiny
6
minut
minut
Porcí
4
porce
Vyzkoušejte tento recept a překvapte svou rodinu a přátele dokonale připraveným kuřecím řízkem.
Potřebné vybavení
Hrnec
Suroviny
500
gramů
kuřecího masa
500
mililitrů
mléka
3
lžičky
koření na kuře
1/2
lžičky
soli
2
stroužky
česneku
mletý černý pepř
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Kuřecí prsa nakrájejte, zbavte kostí a tuku.
Osušte je papírovou utěrkou, aby nebyla vlhká.
Smíchejte různé koření podle svého výběru, nasekaný česnek, sůl a pepř.
Pokud připravujete maso pro děti, můžete koření vynechat nebo použít jen jemné varianty.
Kuřecí řízky potřete připravenou kořenící směsí.
Zakryjte maso potravinářskou fólií nebo poklicí a nechte ho marinovat jednu hodinu při pokojové teplotě.
Do hrnce s tlustým dnem nalijte mléko.
Zahřívejte mléko, dokud nezačne vařit.
Marinované kuřecí řízky vložte do vroucího mléka.
Nechte maso vařit přesně jednu minutu.
Po minutě vaření hrnec přikryjte poklicí a zabalte do deky nebo ručníku, aby teplo udrželo konstantní teplotu.
Nechte maso odpočívat dvě hodiny nebo dokud úplně nevychladne.
Po dvou hodinách odpočinku je kuřecí maso hotové.
Vyjměte kuřecí řízky z mléka, osušte je papírovou utěrkou a nakrájejte na plátky.
Servírujte s oblíbenou přílohou, jako je bramborová kaše, rýže nebo čerstvý salát.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 120 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
koření, kuřecí maso, kuřecí řízky, mléko, přírodní řízky, řízky v mléce