Brambory pokapejte olivovým olejem a dobře promíchejte s připravenou směsí koření, čerstvým rozmarýnem a nasekaným česnekem.
Přendejte brambory na plech a do jednoho rohu přidejte trochu vody a bílé víno.
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vložte plech s brambory dovnitř.
Když jsou brambory téměř hotové, přesuňte je na horní polici trouby a zapněte funkci grilu, nebo zvýšte teplotu, aby se brambory krásně zapečely a získaly křupavou kůrku.
Příprava marinády pro jehněčí kotlety:
Lístky máty dobře rozdrťte spolu s česnekem a přidejte olivový olej.
Jehněčí kotlety potřete touto směsí.
Přidejte 100 ml červeného vína, čerstvě vymačkanou šťávu z pomerančů a trochu medu.
Zakryjte jehněčí kotlety fólií a nechte je marinovat v lednici, dokud se brambory pečou. Pro ještě lepší chuť je nejlepší nechat kotlety marinovat přes noc.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 15 ml olivového oleje a trochu másla.
Jehněčí kotlety opékejte z každé strany asi 2–3 minuty, dokud nejsou zlatavé. Okořeňte solí a pepřem.
Přidejte zbylé červené víno do pánve a nechte chvíli vařit.
Po smažení nechte kotlety odpočinout asi 5 minut, aby se šťávy uvnitř masa rovnoměrně rozložily.