Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: cooky.cz, Telecí řízky na milánský způsob
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na telecí řízky na milánský způsob
Autor receptu:
Veronika Sobotková
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
15
minut
minut
Čas vaření
15
minut
minut
Celkový čas
30
minut
minut
Porcí
3
porce
Potřebné vybavení
Pánev
Suroviny
5
plátků
telecích řízků
1/2
hrnku
hladké mouky
1/2
lžičky
soli
1/4
lžičky
černého pepře
2
ks
velká vejce lehce rozšlehaná
1
hrnek
strouhanky
1/4
hrnku
strouhaného parmazánu
1/2
lžičky
sušeného česneku
1/8
lžičky
černého pepře
2
lžíce
nasekané petrželky
1
lžička
citronové kůry z jednoho citronu
olej na smažení
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Pomocí paličky telecí maso naklepeme. Maso osolíme a opepříme
Rozšleháme si vajíčka do hlubokého talíře, dále dáme do dalšího talíře mouku
Dále do větší mísy nasypeme strouhanku, parmazán, petržel, sušený česnek, citronovou kůru, vše promícháme
Telecí řízky nyní obalíme mouce
Poté je vložíme do rozšlehaných vajec a nakonec do směsi strouhanky
Dbáme na to, abychom na telecí maso dostali dobrou vrstvu každé ingredience a zcela je obalili
Smažení řízků:
Nalijeme 1/2 hrnku rostlinného oleje do velké pánve
Olej pořádně rozehřejeme, dáme na střední stupeň ohně
Když je olej rozpálený, opatrně vložíme do pánve obalené telecí řízky a smažíme do zlatova (asi 2 minuty z každé strany)
Hotové smažené telecí řízky vyjmeme z pánve a položíme je na mřížku, na dobu cca jedné minuty, aby okapaly
Video recept
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Vhodná příloha k pokrmu: vařené nebo pečené brambory, bramborová kaše. My jsme si ještě navíc připravili rajčatový salát s cibulkou.
Nechte si chutnat.
Autor:
Veronika Sobotková
Cena:
350 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Italská
Klíčové slovo:
milánská kuchyně, řízky, telecí