5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

S každým soustem tohoto telecího milánského řízku objevíte úžasnou a vyváženou chuť, díky kombinaci použitých ingrediencí. Zlatavá a křupavá kůrka s nádechem citronu a petržele. Po jednom soustu budete souhlasit, že toto je jeden z nejlepších receptů na telecí řízky.

Vhodné telecí maso na řízky a jak dlouho řízky smažit

Podle mého názoru je pro přípravu dokonalých telecích řízků ideální volbou telecí kýta. Je to jemné maso, které obsahuje málo tuku. Plátky je potřeba pořádně naklepat, aby byly tenké a měkké. Dále je obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance, tak jako když připravujete běžné řízky. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje nebo přepuštěného másla a smažte na středně vysoké teplotě zhruba 3 – 4 minuty z každé strany. Dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Hotové řízky položte na papírové ubrousky, aby se odsál nadbytečný olej a podávejte s plátkem citronu a tradiční přílohou – což mohou být brambory, bramborová kaše nebo vídeňský bramborový salát podle mého receptu.

Veškeré informace naleznete v receptu níže. Recept Vám zabere na přípravě 15 minut a samotné smažení dalších 15 minut. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso a pánev na smažení.

Foto: cooky.cz, Telecí řízky na milánský způsob

Recept na telecí řízky na milánský způsob

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 3 porce

Potřebné vybavení

  • Pánev

Suroviny

  • 5 plátků telecích řízků
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 ks velká vejce lehce rozšlehaná
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička citronové kůry z jednoho citronu
  • olej na smažení

Postup 

  • Pomocí paličky telecí maso naklepeme. Maso osolíme a opepříme
  • Rozšleháme si vajíčka do hlubokého talíře, dále dáme do dalšího talíře mouku
  • Dále do větší mísy nasypeme strouhanku, parmazán, petržel, sušený česnek, citronovou kůru, vše promícháme
  • Telecí řízky nyní obalíme mouce
  • Poté je vložíme do rozšlehaných vajec a nakonec do směsi strouhanky
  • Dbáme na to, abychom na telecí maso dostali dobrou vrstvu každé ingredience a zcela je obalili

Smažení řízků:

  • Nalijeme 1/2 hrnku rostlinného oleje do velké pánve
  • Olej pořádně rozehřejeme, dáme na střední stupeň ohně
  • Když je olej rozpálený, opatrně vložíme do pánve obalené telecí řízky a smažíme do zlatova (asi 2 minuty z každé strany)
  • Hotové smažené telecí řízky vyjmeme z pánve a položíme je na mřížku, na dobu cca jedné minuty, aby okapaly

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Vhodná příloha k pokrmu: vařené nebo pečené brambory, bramborová kaše. My jsme si ještě navíc připravili rajčatový salát s cibulkou.
    Nechte si chutnat.
Cena: 350 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: milánská kuchyně, řízky, telecí

5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest