Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj fotografie: Creative Commons, Vlašský salát v krabičce
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na tradiční lahůdku české kuchyně, která má své nezastupitelné místo - Vlašák
Autor receptu:
Jana Duchoňová
4,34
hvězdiček od
3
kuchařů
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Celkový čas
20
minut
minut
Porcí
6
porcí
Vlašský salát, ikona české kuchyně, osvěžující symfonie chutí a textur.
Potřebné vybavení
Miska
Suroviny
4
brambory
4
vejce
300
gramů
šunky
(možno nahradit salámem junior )
1/2
sklenice
sterilovaných okurek
hořčice
sůl a pepř
sterilovaný hrášek
4
pytlíky
tatarky
(nebo 1 sklenice)
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Nejprve uvařte brambory a vejce na tvrdo.
Během vaření si připravte šunku a sterilované okurky.
Po uvaření nastrouhejte hrubě brambory, vejce, šunku a sterilované okurky.
K nastrouhaným surovinám přidejte hořčici, sůl, pepř a sterilovaný hrášek pro zvýraznění chuti.
Vytvořte omáčku a to buď za pomoci samotné tatarky nebo smícháním tatarky s majonézou.
Všechny připravené ingredience pečlivě smíchejte v jedné velké míse.
Před dokončením salátu ochutnejte a podle potřeby přidejte další sůl, pepř nebo hořčici, abyste dosáhli dokonalé chuti podle vašich preferencí.
Salát nechte odpočinout v lednici několik hodin, aby se chutě dobře propojily a salát získal harmonickou a vyváženou chuť.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Do receptu můžeme přidat také uvařenou mrkev.
Pokud je směs tatarky a majonézy příliš hustá, zřeďte ji lákem z okurek.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 40 Kč
Chod:
Salát
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
majonéza, Vlašák, Vlašský salát, zelenina