Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
Poznámky
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Recept na vláčný koláč dochucený meruňkovou marmeládou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Vláčný koláč dochucený meruňkovou marmeládou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
20
minut
minut
Čas vaření
20
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
12
Nadýchaná buchta, kterou spojuje jemnost a vláčná marmeláda. Hotovo máte za chvilku.
Potřebné vybavení
ruční mixér
Mísa
Plech na pečení
ideální rozměry 30x40 cm
Pečící papír
Suroviny
1
vejce
špetka soli
10
gramů
vanilkového cukru
150
gramů
krystalového cukru
140
mililitrů
slunečnicového oleje
120
gramů
zakysané smetany
150
mililitrů
mléka
8
gramů
prášku do pečiva
240
gramů
hladké mouky
130
gramů
marmelády
(podle chuti)
4
polévkové lžíce
meruňkového sirupu
(lze nahradit medem )
20
gramů
kokosových vloček
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Na přípravu korpusu budeme potřebovat vejce, které rozklepneme do mísy a smícháme se špetkou soli.
Přidáme vanilkový cukr, cukr krystal a slunečnicový olej.
Za pomoci ručního mixéru vymixujeme hladkou směs.
Do vzniklé směsi přidáme smetanu a za postupného míchání také mléko.
Postupně do směsi vmícháme také prosetou mouku a prášek do pečiva.
Hotové těsto nalijeme na plech opatřený pečícím papírem.
Těsto pečeme v předehřátě troubě na 180 stupňů 15-20 minut.
Hotový korpus necháme vychladnout a podélně rozřízneme.
Spodní vrstvu potřeme libovolnou marmeládou (v našem případě meruňkovou).
Na vrstvu marmelády položíme druhou polovinu korpusu.
Vrch výsledné buchty polijeme meruňkovým sirupem.
Poslední vrstvou jsou kokosové vločky, které nasypeme na povrch hotové buchty.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Poznámky
Smetanu lze v receptu nahradit řeckým jogurtem.
Kokosové vločky můžeme nahradit nasekanými ořechy.
Jakou děláte domácí buchtu?
Váš recept můžete vložit
ZDE
.
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 150 Kč
Chod:
Dezert
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
buchta, marmeláda, zákusek