Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Foto: Cooky.cz, Zapečené penne těstoviny s rajčatovou omáčkou
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na zapečené těstoviny penne s mletým masem a rajčatovou omáčkou
Autor receptu:
Jana Duchoňová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Čas přípravy
10
minut
minut
Čas vaření
30
minut
minut
Celkový čas
40
minut
minut
Porcí
4
porce
Kombinace těstovin se zapečeným sýrem, rajčaty a válcovitými těstoviny - skvělá rodinná večeře.
Potřebné vybavení
Hrnec
Zapékací mísa
Suroviny
300
g
těstovin
(penne)
400
g
mletého masa
(hovězí, vepřové nebo směs)
1
ks
střední cibule
(nakrájené na jemno)
2-3
stroužky
česneku
(nasekaného)
1
plechovka
krájených rajčat
(nebo pasírovaných rajčat, cca 400g)
2
lžíce
rajčatového protlaku
1
lžička
cukru
1
lžička
sušené bazalky
čerstvá bazalka
sůl, pepř
200
g
strouhaného sýra dle vlastní preference
(čedar nebo parmezán)
1
lžička
sušeného oregana
olivový olej
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Příprava těstovin
V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte těstoviny penne podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a odložte stranou
Příprava mletého masa
V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud není sklovitá
Přidejte nasekaný česnek a smažte ještě asi minutu, dokud nezačne vonět
Přidejte mleté maso a restujte, dokud není důkladně propečené a nedostane hnědou barvu. Dochuťte solí a pepřem
Příprava rajčatové omáčky
K mletému masu přidejte krájená rajčata, rajčatový protlak, cukr, sušenou bazalku a oregano. Dobře promíchejte
Nechte směs jemně vařit asi 15-20 minut, aby se chutě propojily. Případně dochuťte solí a pepřem podle potřeby
Zapékání těstovin
Předehřejte troubu na 180°C
V míse smíchejte uvařené těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem
Směs přendejte do zapékací mísy a rovnoměrně ji rozprostřete
Povrch posypte strouhaným sýrem
Zapékejte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud sýr nezíská zlatavou barvu a nezačne bublat
Servírování
Po vyndání z trouby nechte chvíli vychladnout
Ozdobte čerstvou bazalkou (pokud máte rádi) a podávejte
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Jana Duchoňová
Cena:
do 80 Kč
Chod:
Hlavní jídlo
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
konzervovaná rajčata, mleté maso, penne, řajčata, sýr, těstoviny, zapečené těstoviny