Vrátit se zpět
Zaslat recept e-mailem
Tisknout
Obrázek receptu
Potřebné vybavení
–
+
porcí
Menší
Normální
Větší
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na Zapečený květák se sýrem a bramborami.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Tisknout
Pin
Recept na Zapečený květák se sýrem a bramborami
Autor receptu:
Amálie Kratochovílová
5
hvězdiček od 1 kuchaře
Přidat do oblíbených
Celkový čas
45
minut
minut
Porcí
4
osoby
Pečeme Zlatý poklad z trouby: Zapečený květák se sýrem a bramborami
Potřebné vybavení
1 Zapékací mísa nebo pekáč
Suroviny
1
ks
Květáku
500
g
Brambor
350
ml
Zeleninového vývaru
3
ks
Cibule
4
plátky
Šunky
200
g
Nastrouhaného sýra
(např. Gouda)
Holandská omáčka
(dle chuti (např. Thomy))
Sůl, černý mletý pepř, muškátový oříšek
Olej
Přidat suroviny do nákupního seznamu
Postup
Omytý květák povaříme ve vroucí vodě asi 8 - 12 minut (al dente).
Předvaříme si brambory ve slupce. Poté oloupeme a nakrájíme na plátky.
Šunku nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka.
Kolečka cibule opékáme na kapce oleje přibližně 8 minut.
Dáme si předehřát troubu na 250 stupňů Celsia.
Nastrouháme si sýr.
Uvařený květák scedíme a rozdělíme na jednotlivé růžičky.
Opečenou cibuli zalejeme zeleninovým vývarem.
Do vymazané zapékací mísy rozložíme muškátovým oříškem ochucené plátky brambor.
Na brambory položíme šunku, dále květák a poté cibuli.
Vše to zalijeme holandskou omáčkou a posypeme sýrem.
Pečeme přibližně 30 - 40 minut.
Uložit do Mé kuchařky
Zobrazit Moje recepty
Autor:
Amálie Kratochovílová
Chod:
Hlavní jídlo, Pečení, Večeře
Kuchyně:
Česká
Klíčové slovo:
květák, zapékání