5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

S tímto nevšedním receptem ohromíte rodinu i návštěvu, která od vás bude chtít znát toto tajemství ihned po prvním soustu. V zlatavém pokrmu z trouby se mísí chutě květáku, sýru, brambor a zeleniny.

Nenechte se zmást ingrediencemi, které přijdou do tohoto chuťově výjimečného jídla, které vypadají velmi všedně, avšak jejich kombinace a způsob přípravy rozloží vaše chuťové pohárky. Proto se připravte na to, že se stane zapečený květák běžnou součástí vašeho obědového menu.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na Zapečený květák se sýrem a bramborami.

Recept na Zapečený květák se sýrem a bramborami

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Celkový čas 45 minut
Porcí 4 osoby
Pečeme Zlatý poklad z trouby: Zapečený květák se sýrem a bramborami

Potřebné vybavení

  • 1 Zapékací mísa nebo pekáč

Suroviny

  • 1 ks Květáku
  • 500 g Brambor
  • 350 ml Zeleninového vývaru
  • 3 ks Cibule
  • 4 plátky Šunky
  • 200 g Nastrouhaného sýra (např. Gouda)
  • Holandská omáčka (dle chuti (např. Thomy))
  • Sůl, černý mletý pepř, muškátový oříšek
  • Olej

Postup 

  • Omytý květák povaříme ve vroucí vodě asi 8 – 12 minut (al dente).
  • Předvaříme si brambory ve slupce. Poté oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • Šunku nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka.
  • Kolečka cibule opékáme na kapce oleje přibližně 8 minut.
  • Dáme si předehřát troubu na 250 stupňů Celsia.
  • Nastrouháme si sýr.
  • Uvařený květák scedíme a rozdělíme na jednotlivé růžičky.
  • Opečenou cibuli zalejeme zeleninovým vývarem.
  • Do vymazané zapékací mísy rozložíme muškátovým oříškem ochucené plátky brambor.
  • Na brambory položíme šunku, dále květák a poté cibuli.
  • Vše to zalijeme holandskou omáčkou a posypeme sýrem.
  • Pečeme přibližně 30 – 40 minut.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Pečení, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: květák, zapékání



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest