Nastal podzimní čas a my si připravíme tradiční zvěřinové jídlo, na kterém si pochutnáte. Prohlédněte si recept na zvěřinový guláš z jelení plece a pusťte se do vaření.
Potřebné vybavení
Velký hrnec
Suroviny
700gJelení plec
400gCibule(bílá)
1ksCibule(červená- 1 ks na dochucení)
2stroužkyČesnek
100gRajčatový protlak
5polévkových lžicSladká paprika
1polévková lžíceMajoránka
1polévková lžíceSůl
1/2polévkové lžícePepř
4polévkové lžíceSlunečnicový olej
Hovězí vývar(7 l)
Starší chléb(2/3 plátky)
Postup
Do velkého hrnce vložíme 4 lžíce slunečnicového oleje, rozpálíme a přidáme 400g nahrubo nakrájené bílé cibule.
Po zhnědnutí cibule do hrnce následně přidáme 700g na kostky nakrájené jelení plece.
Maso nám postupně pustí šťávu, proto maso restujeme, dokud se šťáva neodpaří, pak restujeme maso až do zlatova.
Následně přidáme do hrnce rajčatový protlak, najemno nastrouhané 2 stroužky česneku, sladkou papriku, majoránku, sůl a pepř.
Vše zarestujeme dohromady zhruba 3 minuty, dále přidáme hovězí vývar.
Promícháme, přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme maso zhruba 1,5 až 2 hodiny, dokud nebude maso měkké.
Až maso bude měkké, přidáme ke konci 2 až 3 plátky nastrouhaného tvrdého chleba na zahuštění.
Jelení guláš podáváme např. s těstovinami a na chuť přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli.