Chcete si vytvořit vánoční cukroví, které evokuje kousek přírody na vánočním stole a kromě větviček a různých přírodních ozdob doplnit i ty jedlé? Cukroví šišky jsou vánoční pochoutkou, kterou nemusíte ani péct. Jestli máte chuť překvapit svou rodinu a známé něčím novým, neokoukaným nebo máte prostě jen rádi nepečené cukroví, vyzkoušejte tento recept a zejména vaše děti budou nadšené, že můžou okusit něco z “darů přírody”.
Šišky vypadají skoro jako opravdové z lesa, proto by se mohlo zdát, že příprava bude složitá a zdlouhavá. Opak je ale pravdou – když si prohlídnete recept, jak se šišky skládají z jednotlivých komponentů, zjistíte, že je to vlastně dost jednoduché nepečené cukroví. Stačí jen trocha trpělivosti. No a a jak jinak – K jejich výrobě si určitě přizvěte i vaše děti, protože tvoření tohoto cukroví je zároveň hrou. Hodně trpělivosti a Dobrou chuť!
Recept na nepečenou šišku – úžasné vánoční cukroví nejen chutí, ale i atraktivním vzhledem
Ingredience na přípravu šišek
- 200 g sušenek dle výběru
- 40 g kakaa
- 200 g jahodového džemu
- 100 g cukru
- 30 g másla
- rumová esence anebo rum (volitelné)
- 200 g čokoládových lupínků (cereálie)
Postup
1. V mise smícháme všechny ingredience kromě lupínků a uhněteme těsto.
2. Z těsta formujeme malé koule, ze kterých poté vytvarujeme špičky, které odložíme do chladu.
3. Do špiček zapícháváme čokoládové lupínky ve směru lupenů šišky. Znovu necháme zatuhnout. Můžeme poprášit pro efekt sněhu moučkovým cukrem.
Na závěr
Kombinace čokoládové chuti a křupavosti cereálií zaručeně zaujme malé i velké mlsouny. A bonusem na vašem stole bude i pocta zimní přírodě.