Chcete si vytvořit vánoční cukroví, které evokuje kousek přírody na vánočním stole a kromě větviček a různých přírodních ozdob doplnit i ty jedlé? Cukroví šišky jsou vánoční pochoutkou, kterou nemusíte ani péct. Jestli máte chuť překvapit svou rodinu a známé něčím novým, neokoukaným nebo máte prostě jen rádi nepečené cukroví, vyzkoušejte tento recept a zejména vaše děti budou nadšené, že můžou okusit něco z “darů přírody”.

Šišky vypadají skoro jako opravdové z lesa, proto by se mohlo zdát, že příprava bude složitá a zdlouhavá. Opak je ale pravdou – když si prohlídnete recept, jak se šišky skládají z jednotlivých komponentů, zjistíte, že je to vlastně dost jednoduché nepečené cukroví. Stačí jen trocha trpělivosti. No a a jak jinak – K jejich výrobě si určitě přizvěte i vaše děti, protože tvoření tohoto cukroví je zároveň hrou. Hodně trpělivosti a Dobrou chuť!

Recept na nepečenou šišku – úžasné vánoční cukroví nejen chutí, ale i atraktivním vzhledem

Ingredience na přípravu šišek

  • 200 g sušenek dle výběru
  • 40 g kakaa
  • 200 g jahodového džemu
  • 100 g cukru
  • 30 g másla
  • rumová esence anebo rum (volitelné)
  • 200 g čokoládových lupínků (cereálie)

Postup

1. V mise smícháme všechny ingredience kromě lupínků a uhněteme těsto.

2. Z těsta formujeme malé koule, ze kterých poté vytvarujeme špičky, které odložíme do chladu.

Z těsta vyválíme koule .
Zdroj: Bridgetskuchyne, Z těsta vyválíme koule.
Z koulí vytvarujeme špičky.
Zdroj: Bridgetskuchyne, Z koulí vytvarujeme špičky.

3. Do špiček zapícháváme čokoládové lupínky ve směru lupenů šišky. Znovu necháme zatuhnout. Můžeme poprášit pro efekt sněhu moučkovým cukrem.

Lupínky zapíchujeme do špiček.
Zdroj: Bridgetskuchyne, Lupínky zyaíchujeme do špiček.
Hotové šišky.
Zdroj: Bridgetskuchyne, Hotové šišky.

Na závěr

Kombinace čokoládové chuti a křupavosti cereálií zaručeně zaujme malé i velké mlsouny. A bonusem na vašem stole bude i pocta zimní přírodě.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest