Kokosové rohlíčky s krémem jsou vhodným pohoštěním pro slavnostní chvíle, hlavně o Vánocích, ale poslouží i jako menší pohoštění k výborné kávě. Rohlíčky vynikají lahodnou kosovou chutí a máslovým krémem a potěší hlavně milovníky tradičních receptů a kombinací kokosu a máslového krému, kteří určitě ocení dokonalý zážitek z křehkých kokosových rohlíčků spojených jemným krémem.

Recept na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč

Ingredience na přípravu

Obrázek receptu na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč
Recept na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč

Těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 160 g kokosu
  • 60 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 1 žloutek

Náplň

  • 2 bílky (větší vajíčka)
  • 120 g krystalového cukru
  • 250 g másla
  • dřeň z vanilkového lusku nebo 1 KL vanilkové esence

Postup přípravy

1. V misce smícháme prosetou mouku s cukrem, přidáme kokos, máslo a žloutek. Vypracujeme těsto.

Vypracujeme si těsto na rohlíčky.
Vypracujeme si těsto na rohlíčky.

2. Kousky těsta vtlačujeme do nevymazaných formiček na rohlíčky a ukládáme na plech.

Těsto vtláčíme do formy na rohlíčky.
Těsto vtláčíme do formy na rohlíčky.

3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 10 minut.

Obrázek receptu na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč
Recept na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč

4. Na krém smícháme bílky s cukrem a ve vodní lázni je za stálého míchání ruční metličkou zahřejeme na 70°C.

5. Zahřáté je vyjmeme z vodní lázně a ušleháme do tuha.

6. Potom po kouskách zašleháváme změklé máslo. Nakonec do krému vmícháme vanilkovou dřeň nebo esenci.

7. Na polovinu upečených rohlíčků nastříkáme cukrářským sáčkem krém a druhou polovinou rohlíčků krém přiklopíme. Dáme je vychladit do ledničky.

Naplněné máčíme v čokoládě.
Naplněné máčíme v čokoládě.

8. Po zatuhnutí krému máčíme konce rohlíků v rozpuštěné čokoládové polevě.

Obrázek receptu na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč
Recept na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč

Tip

Pro intenzivnější kokosovou chuť můžeme přidat do těsta několik kapek kokosové esence nebo použít kokosový likér přímo v krému.

Nepřehlédněte: Recept na Banánkové rohlíčky se žloutkovým krémem, máčené v čokoládě

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Write A Comment

Připnout na Pinterest