Kokosové rohlíčky s krémem jsou vhodným pohoštěním pro slavnostní chvíle, hlavně o Vánocích, ale poslouží i jako menší pohoštění k výborné kávě. Rohlíčky vynikají lahodnou kosovou chutí a máslovým krémem a potěší hlavně milovníky tradičních receptů a kombinací kokosu a máslového krému, kteří určitě ocení dokonalý zážitek z křehkých kokosových rohlíčků spojených jemným krémem.
Recept na Kokosové rohlíčky, tak výborné, že jsou hned pryč
Ingredience na přípravu
Těsto
- 150 g hladké mouky
- 160 g kokosu
- 60 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 1 žloutek
Náplň
- 2 bílky (větší vajíčka)
- 120 g krystalového cukru
- 250 g másla
- dřeň z vanilkového lusku nebo 1 KL vanilkové esence
Postup přípravy
1. V misce smícháme prosetou mouku s cukrem, přidáme kokos, máslo a žloutek. Vypracujeme těsto.
2. Kousky těsta vtlačujeme do nevymazaných formiček na rohlíčky a ukládáme na plech.
3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 10 minut.
4. Na krém smícháme bílky s cukrem a ve vodní lázni je za stálého míchání ruční metličkou zahřejeme na 70°C.
5. Zahřáté je vyjmeme z vodní lázně a ušleháme do tuha.
6. Potom po kouskách zašleháváme změklé máslo. Nakonec do krému vmícháme vanilkovou dřeň nebo esenci.
7. Na polovinu upečených rohlíčků nastříkáme cukrářským sáčkem krém a druhou polovinou rohlíčků krém přiklopíme. Dáme je vychladit do ledničky.
8. Po zatuhnutí krému máčíme konce rohlíků v rozpuštěné čokoládové polevě.
Tip
Pro intenzivnější kokosovou chuť můžeme přidat do těsta několik kapek kokosové esence nebo použít kokosový likér přímo v krému.
Nepřehlédněte: Recept na Banánkové rohlíčky se žloutkovým krémem, máčené v čokoládě