Tak tento dezert jsem ochutnala poprvé na letošní husí hody, přesněji řečeno svatomartinské hody v jedné nejmenované pražské restauraci, kterou máme docela oblíbenou. Lotuskový cheesecake měli jako dezert v svatomartinském menu a byl vynikající. Tehdy jsem si říkala, že jej určitě někdy zkusím udělat a sehnat na něj recept a sušenky. Poprvé se mně sušenky v Lidlu sehnat nepovedlo, poté jsem je objevila na Košíku.
Ještě pár slov k lotuskové pomazánce, neboli Lotus Biscoff krému. ta je údajně k sehnání v mnoha obchodech jako Tesco, Globus, Albert nebo Kaufland a také v on line obchodech jako Rohlík nebo Košík. Kdyby se vám ale pomazánku nepovedlo sehnat, můžete jí zkusit nahradit mixem rozdrcených sušenek Lotus smíchaných s máslem a trochou medu anebo Salka, což vytvoří podobnou chuť.
Recept na Lotuskový nepečený cheesecake
Ingredience na přípravu
- 2x balení Lotus sušenek na korpus a závěreční posyp
- 180 g másla
Lotuskový krém připravíte z
- 2 kelímky sýru Mascarpone
- 1 plnotučný měkký tvaroh
- 2 balíčky vanilkového cukru
- Lotus pomazánka dle chuti
- 1 balíček ztužovače šlehačky
Postup přípravy
1. Cca 1 a 1/2 balíku Lotus sušenek rozdrtíme pomocí mixéru nebo válečkem a smícháme s rozpuštěným máslem, hmotu utlačíme ruku do dortové formy s pečícím papírem. Necháme chladit v lednici alespoň půl hodiny, aby hmota ztuhla.
2. Vyšleháme Sýr Mascarpome s tvarohem a vanilkovým cukrem do hladkého krému a naneseme na korpus. Necháme chladit v lednici 4-6 hodin, ideálně do druhého dne.
3. Rozehřejeme Lotus krém ve vodní lázni anebo v mikrovlnné troubě a naneseme na vychladnutý a ztuhlý krém.
4. Nakonec zdobíme zbylými sušenkami anebo drobenkou ze sušenek, nebo dle vlastní fantazie.
Lotus Biscoff krém neboli Lotusková pomazánka je sladká a jemná pomazánka vyrobená z karamelových sušenek Lotus. Má hladkou konzistenci a intenzivní chuť sušenek s tóny karamelu a skořice.
Prohlédněte si další recepty se sušenkami Lotus: