Tak tento dezert jsem ochutnala poprvé na letošní husí hody, přesněji řečeno svatomartinské hody v jedné nejmenované pražské restauraci, kterou máme docela oblíbenou. Lotuskový cheesecake měli jako dezert v svatomartinském menu a byl vynikající. Tehdy jsem si říkala, že jej určitě někdy zkusím udělat a sehnat na něj recept a sušenky. Poprvé se mně sušenky v Lidlu sehnat nepovedlo, poté jsem je objevila na Košíku.

Ještě pár slov k lotuskové pomazánce, neboli Lotus Biscoff krému. ta je údajně k sehnání v mnoha obchodech jako Tesco, Globus, Albert nebo Kaufland a také v on line obchodech jako Rohlík nebo Košík. Kdyby se vám ale pomazánku nepovedlo sehnat, můžete jí zkusit nahradit mixem rozdrcených sušenek Lotus smíchaných s máslem a trochou medu anebo Salka, což vytvoří podobnou chuť.

Recept na Lotuskový nepečený cheesecake

Ingredience na přípravu

  • 2x balení Lotus sušenek na korpus a závěreční posyp
  • 180 g másla

Lotuskový krém připravíte z

  • 2 kelímky sýru Mascarpone
  • 1 plnotučný měkký tvaroh
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • Lotus pomazánka dle chuti
  • 1 balíček ztužovače šlehačky

Postup přípravy

1. Cca 1 a 1/2 balíku Lotus sušenek rozdrtíme pomocí mixéru nebo válečkem a smícháme s rozpuštěným máslem, hmotu utlačíme ruku do dortové formy s pečícím papírem. Necháme chladit v lednici alespoň půl hodiny, aby hmota ztuhla.

Z rozdrcených sušenek a másla připravíme korpus.
Z rozdrcených sušenek a másla připravíme korpus.

2. Vyšleháme Sýr Mascarpome s tvarohem a vanilkovým cukrem do hladkého krému a naneseme na korpus. Necháme chladit v lednici 4-6 hodin, ideálně do druhého dne.

3. Rozehřejeme Lotus krém ve vodní lázni anebo v mikrovlnné troubě a naneseme na vychladnutý a ztuhlý krém.


Na ztuhlý korpus naneseme krém a lotuskovou pomazánku.
Na ztuhlý korpus naneseme krém a lotuskovou pomazánku.

4. Nakonec zdobíme zbylými sušenkami anebo drobenkou ze sušenek, nebo dle vlastní fantazie.

Zdobíme zbytkem sušenkové drobenky.
Zdobíme zbytkem sušenkové drobenky.
Zdobíme dle vlastní fantazie.
Zdobíme dle vlastní fantazie.

Lotus Biscoff krém neboli Lotusková pomazánka je sladká a jemná pomazánka vyrobená z karamelových sušenek Lotus. Má hladkou konzistenci a intenzivní chuť sušenek s tóny karamelu a skořice.

Skvělý nepečený cheesecake - lotuskový cheesecake
Recept na Lotuskový nepečený cheesecake

Prohlédněte si další recepty se sušenkami Lotus:

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest