Tyto bezlepkové mandlové koule si zamiluje každý milovník marcipánu, protože jejich základem jsou mandle. Tím pádem je jejich chuť krásně marcipánová. Tyto super snadné a báječné mandlové koule zmiznou z vašeho stolu ani se nenadáte. Navíc jejich příprava je přitom velice snadná. Žádné pečení, pouze 4 ingredience. Jedná se tedy o nepečené vánoční cukroví.
Mandle, které jsou základem našeho cukroví, jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitamin E a vápník, hořčík a železo. Mandle dodávají cukroví nejen chuť a strukturu, ale také eleganci. Jejich chuť a a jemné aroma se výborně doplňují s vanilkou, čokoládou, skořicí nebo citrónem. Ale já mám nejradši stejně marcipán. Tomu nemůžu odolat. Jak jste na tom vy?
Recept na cukroví Mandlové kuličky ze čtyř ingrediencí
Ingredience na přípravu
- 250 g blanšírovaných mandlí
- 150 g kondenzovaného mléka Salko
- 200 g čokolády
- vlašské ořechy na zdobení
Postup
1. Blanšírované mandle (oloupané) si umeleme a v misce smícháme se Salkem a rukama vytvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu, které stlačíme a uprostřed uděláme malý důlek.
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu Cukroví v ní namáčíme a zdobíme jádrem vlašského ořechu do vytvarovaného důlku. Necháme volně zatuhnout.
Tato zdravější alternativa dezertu krásně ozvláštní váš vánoční stůl a každý, kdo se do ní zakousne, bude chtít vědět, co to vlastně je. Je to tak moc, moc dobré a přitom tak rychlé.