Zkusily jste už někdy jiné řízky než klasické, třeba ty obrácené a upečené v troubě? Potřebujete-li ušetřit čas a mít masíčko šťavnaté, určitě je vyzkoušejte. Tento recept je spojením smažení a pečení – křupavé a zároveň šťavnaté doplněno fantastickou chutí cibulového výpeku. Toto je recept našeho dětství, dělávala ho naše maminka a nyní i my.

K přípravě tohoto receptu se nejvíc hodí vepřová krkovice anebo kýta. Výhodou je, že můžete připravit hromadu řízků najednou. Opékáte je pouze chviličku a pak se pečou na plechu v troubě. Díky vlastní šťávě a cibuli maso nevyschne a je krásně měkké.

Recept na pečené obrácené řízky v cibulovém kabátku

Ingredience potřebné na přípravu obrácených řízků s cibulí pečených v troubě

  • 8 plátků vepřové krkovice nebo kýty
  • sůl dle chuti
  • 3 vejce
  • strouhanka na obalení
  • tuk na smažení
  • 2 cibule
  • trochu vody na podlití
  • pepř nebo kmín na dochucení
  • plátky česneku pro výraznější chuť

Postup přípravy obrácených řízků

1. Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme a osolíme.

2. Maso obalíme ve strouhance, poté ve vajíčku a osmažíme zprudka na pánvi na rozpáleném tuku.

3. Osmažené řízky naskládáme na plech, přidáme nakrájenou na půl plátky cibuli a podlijeme trochou vody.

Obrázek receptu na nakládané vepřové řízky v bílém aromatickém jogurtu.

Nakládané vepřové řízky: Příprava vepřových řízků v aromatické jogurtové marinádě

Obrázek receptu na Pečené obrácené řízky v cibulovém kabátku
Foto: cooky.cz, Recept na Pečené obrácené řízky v cibulovém kabátku

4. Pečeme přikryté v troubě na 180 stupňů půl hodiny.

5. Poté odkryjeme a necháme vypařit vodu, aby se udělal výpek z cibule.

6. Odkryté pečeme cca 15 minut, až je maso měkké.

Množství cibule a vody přizpůsobíme podle toho jak moc šťavnaté řízky chceme.

Obrázek receptu na Řízky v páře? O takových jste také ještě neslyšeli?

Netradiční řízky v páře podle našich babiček: šťavnatá klasika trochu jinak

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest