Lehký salát a pikantní řízek je kombinace, které se těžko odolává. Podle tohoto receptu zvládnete obojí snadno.
Šmrncovní salát vypůjčený od sousedů. Teplé brambory nakrájené na kolečka, lehce nasáklé vývarem – přesně takto se vytvoří základ bramborového salátu, který drží chuť pohromadě. Cibule svařená s hořčicí, cukrem a octem dodá salátu správný říz
Udělejte si řízečky, po kterých se budete olizovat až za ušima. Vídeňské vepřové řízky s lehkým, lákem ochuceným bramborovým salátem.
Moravský bramborový salát vyniká zakomponováním smažené cibulky, slaniny a salámu. Zkuste ho třeba k řízkům nebo sekané podle tohoto postupu krok za krokem.
Německý salát (v zemi svého původu pochopitelně pod názvem „Kartoffelsalat“) má ve své domovině dlouhou tradici. Základ tvoří vařené brambory, často doplněné o kyselé okurky, cibuli a jemnou zálivku z oleje, octa nebo hořčice.
Máte chuť na bramborový salát, ale raději byste odlehčenou verzi? Tak to přesně pro vás máme, usmažte si k němu výborné kuřecí řízky.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na bramborový salát podle rumunského receptu, kde základem je kvalitní a výrazná červená cibule.
Jak již název napovídá, jídlo, které jsme pro vás uvařili dnes, pochází z rakouské kuchyně. Oproti české majonézové verzi je tento vídeňský salát lehčí a lehce navinulý. Základ tvoří kromě brambor také cibule, vývar, kvalitní ocet, hořčice a kapka oleje.
Bramborový salát je stálicí slavnostních tabulí, nejen české, ale celé středoevropské kuchyně. Prohlédněte si recept a přísadu, kterou třeba do svého salátu nepoužíváte a vyzkoušejte.
Bramborový salát patří mezi krále kuchyně nejen české, ale i například německé, polské či rakouské. Prohlédněte si recept na ten na německý způsob. Můžete porovnat, který vám bude chutnat nejvíce.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na bouchačkový salát – salát z bouchaných brambor v podobě rozmačkaných čipsů. Vyzkoušejte ho a překvapte svoji rodinu a přátele.











