Chléb je základem lidského jídelníčku odnepaměti, jeho historie sahá až do doby před 14 400 lety, kdy byly v oblasti dnešního Jordánska nalezeny zbytky plochých nekvašených placek z divokých obilovin. Postupem času se příprava chleba zdokonalovala; starověcí Egypťané připravovali chléb z naklíčených obilnin umletých mezi kameny.
Domácí chléb má oproti koupenému mnoho benefitů. Od trvanlivosti po křupavost. Navíc tento připravíte pouze s pomocí hrníčku bez vážení. Prohlédněte si tento recept s postupem a překvapte svoji rodinu čerstvým domácím pečivem.
Arašídové sušenky se hodí k odpolední kávě, nebo jako lehká svačina. Děti i dospělí je milují hlavně kvůli jejich jednoduché přípravě Prohlédněte si recept s postupem na Sušenky z arašídového másla a nasekaných ořechů.
Tradičně podzimní dýňový chléb z odrůdy Hokkaido je čí dál, tím více oblíbený také u nás, přestože kořeny má v Japonsku. Prohlédněte si recept s postupem na dýňový chléb Hokkaido.
Recept, Popis, Ingredience. Upečte si zdravější verzi kynutých buchet z celozrnné mouky, plněné tvarohem a ovocem. Povznesená česká klasika, dokonalost sama.