Výhodou zavařeného masa je dlouhá trvanlivost (klidně i několik měsíců) bez nutnosti chlazení. Ušetříte místo v lednici i v mrazáku.
My Češi jsme zkrátka národem houbařů. Také někdy přemýšlíte, kam ještě své „úlovky“ použít? Například kuře na zelenině je (ale nejen) se žampiony přímo božské!
Sezóna rajčat je v plném proudu, nicméně při letošním počasí se může lehce stát, že vám zůstane mnoho nezralých plodů. Jak známo, syrové se konzumovat nesmí kvůli obsahu solaninu. Co ale s nimi? Rozhodně je nevyhazujte.
Nápadité spojení asijských tónů s českým bramborákem vás čeká v tomto receptu s postupem krok po kroku. Ideální pohoštění k pivu.
Nevíte co s okurkami? Dopřejte si štiplavé osvěžení v podobě amerického okurkového salátu do sklenice. Použít lze i cukety.
Jednoduché hlavní jídlo z 1 plechu, když nemáme příliš času na vaření, ale zároveň si chceme pochutnat. Kuře s bramborami a zeleninou na jednom plechu.
Prohlédněte si recept na Zelníky s duší a zkuste uvařit tyto Zelní závitky plněné mletou masovou směsí trochu jinak, než jste zvyklí. Tentokrát plněné pouze masem a brambory jsou jako příloha.
Vynikající originální pečený květák: Kombinace květáku s tahini pastou, sójovou omáčkou, olivovým olejem, piniovými oříšky a chilli papričkami, kterou vám nyní představíme je skvělým příkladem toho, jak lze propojit středomořské a blízkovýchodní chutě s asijským nádechem.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Líné bramborové koblihy, nebo brambory pečené v alobalu a připravte pro svoji rodinu tuto neobvyklou ale chutnou večeři.
Cukety a batáty jsou skvělým doplňkem zdravé stravy. Zatímco cuketa je osvěžující a lehká, batáty dodají energii a sladkost. Prohlédněte si recept s postupem na Cuketově-batátovou krémovou polévku.
Kimchi neboli fermentovaná zelenina se podává k masitým i jiným jídlům ve formě salátu a je považováno za hodně zdraví prospěšný pokrm. Podle našeho receptu a postupu si tuto zdravou lahůdku snadno připravíte doma. Prohlédněte si recept s postupem na Domácí korejské Kimchi.