Nápadité spojení asijských tónů s českým bramborákem vás čeká v tomto receptu s postupem krok po kroku. Ideální pohoštění k pivu.
Existují potraviny, které nalezneme ve všech koutech světa. Chléb je jednou z nich. Samozřejmě má různé podoby. V našich končinách nejčastěji narazíme na tmavší pecen nebo šišky, jinde zase preferují bílé pečivo, leckdy i nasládlé, součástí některých kuchyní bývají rozličné placky.
Prohlédněte si recept s jednoduchým postupem krok za krokem na podmáslový chléb a vraťte se k voňavým kořenům pečení domácího chleba. Určitě vám zachutná.
Prohlédněte si recept s postupem na domácí bochník chleba ze špaldové celozrnné mouky, přesně takový, jaký pekli naši předci!
Prohlédněte si 8 tipů na chyby, kterým se vyhnout, chcete li, aby váš Chlebík byl upečený ke spokojenosti, krásný, měkkoučký a křupavý.
Domácí rustikální chléb s bylinkami právě vytažený z trouby. Upečte si doma svůj bylinkový chlebík a prohlédněte si recept s postupem jak na to. Pochutnáte si na čerstvém domácím pečivu.
Chléb je základem jídelníčku všech národů, jeho historie sahá do mladší doby kamenné. Tehdy se pekly placky z opražených a rozemletých zrn. Jak šel čas a národy se stěhovaly i mísily, měnily se i suroviny a způsob přípravy chleba.
Chléb je základem lidského jídelníčku odnepaměti, jeho historie sahá až do doby před 14 400 lety, kdy byly v oblasti dnešního Jordánska nalezeny zbytky plochých nekvašených placek z divokých obilovin. Postupem času se příprava chleba zdokonalovala; starověcí Egypťané připravovali chléb z naklíčených obilnin umletých mezi kameny.