Dnes jsem si připravila doma pro vnoučata nadýchaný koláč z jogurtového těsta s vanilkovou příchutí a vůní. Je jednoduchý a rychlý, tak jestli neznáte, prohlédněte si recept.
Pirohy jsou známé i jako vareniky či pelmeně (dle regionu), jejich historie je propojena s kuchyní východní Evropy. Tato varianta je spíše koláčem, protože se nebudou plnit, jednoduše suroviny smícháte dohromady.
Jak již název napovídá, jídlo, které jsme pro vás uvařili dnes, pochází z rakouské kuchyně. Oproti české majonézové verzi je tento vídeňský salát lehčí a lehce navinulý. Základ tvoří kromě brambor také cibule, vývar, kvalitní ocet, hořčice a kapka oleje.
Jablečný koláč na plech tak jak si ho pomatuji z dětství u babičky. Nadýchané těsto a uvnitř sladká jablíčka. Výborný dezert, který chutná nejen dětem.
Výborný zeleninový salát, kde je hlavní surovinou řepa. Ale i další přísady, které stojí pár korun. Připravte si ten nejjednodušší salát.
Podplameník dostal název podle místa pod chlebovou pecí, kde se v horských oblastech severní Moravy a Slovenska tradičně pekl. Poctivý slaný koláč, který spolehlivě zasytí.
Kdo z nás někdy nechtěl upéct dort, který bude vypadat složitě, přitom ale bude až legračně jednoduchý, že? Prohlédněte si recept s postupem na tento originální šachovnicový dort.
Neuvěřitelně lahodný přitom až překvapivě jednoduchý je tento koláč. Výborně vypadá a ta chuť je top. Spojení jemného těsta, smetanového sýra a ovoce funguje na jedničku.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na tyto Zlaté kapsy babího léta a udělejte je v osobě jablečných toastů s máslem, marmeládou a jablky.
Povyšte své domácí hamburgery vláčnými houskami podle tohoto receptu s postupem krok po kroku. Chutnají skvěle a nerozmočí se.
Žerbo řezy jsou tradiční maďarský slavnostní moučník. Nelekejte se názvu ani slova „slavnostní“. V tomto postupu ho krok za krokem upečete velmi snadno.