Máte rádi cheescake a chtěli byste ochutnat jeho obměnu? My jsme sáhli po alpském serniku. A můžeme říci, že s ním rozhodně neprohloupíte! Sernik je původně polský tradiční tvarohový dezert.
Jablíčky se nám v létě a na podzim zahrady i volná příroda jen hemží. Proč toto oblíbené ovoce nevyužít na voňavý a šťavnatý dezert?
Výrazná nakyslost a omamná vůně – to jsou znaky oblíbené rebarbory. Skvělá je do koláčů, džemů nebo kompotů.
Pomerančový džus do piškotového zákusku? Ale jistě! Korpusu dodává osvěžující ovocný nádech a jemnou vláčnost.
Když přijde čas na něco dobrého, připravte si ovocné řezy s tvarohovým krémem. Velmi jednoduchá a delikátní záležitost, která chutná a osvěží zároveň.
Nejen hrníčková, ale i kelímková bábovka existuje – a ta je opravdu jednoduchá. Nezáleží na tom, jak snadná je, hlavní je, že je výborná!
Letošní letní sezóna přeje úrodě, ovoce je doslova na každém rohu. Z toho drobného, jako je rybíz, maliny, angrešt, borůvky, jahody či třešně, rádi připravujeme nejrůznější koláče ve stylu bublaniny.
V české kuchyni má tvaroh nezastupitelné místo. Je to samozřejmě dáno jeho jemnou chutí, ale také výživovými hodnotami. Tvaroh totiž obsahuje plnohodnotné bílkoviny, jež umí na dlouhou dobu zasytit, a také vápník pro zdraví kostí.
Jogurtové palačinky se asi nejvíce podobají pancakes. Čím získávají svou nadýchanost? Je to dáno použitím jak trochy kypřicího prášku, tak i perlivé vody – tedy sodovky.
Recept s postupem krok za krokem na hruškový koláč s karamelovou polevou. Francouzská inspirace pro slavnostní i běžné chvíle, vláčné těsto a výrazná chuť hrušek.
Vynikají čokoládový dezert, který připravuji kompletně bez cukru a mouky. Je jednoduchý na přípravu a zaručeně si pochutnáte.