Taky jste milovníky hub? Věčně vymýšlíte houbové recepty a když je dostatek hub, pořád byste z nich něco vyvářeli? Tentokrát tedy bedlový eintopf – takový bedlový gulášek.
Kombinuje kynuté těsto a brambory – vydatná, vláčná a voňavá večeře, která bude vonět až k sousedům. Jednoduchá kynutá bramborová buchta se slaninou.
Urodilo se vám letos velké množství cuket a už jste vyzkoušeli všechny možné pokrmy a koláče z nich? Znáte také cuketové karbanátky? Když je usmažíte, přidáte brambor, tatarku a salát, máte oběd jako lusk pro celou rodinu.
Chutí, složením i přípravu mně valašská kyselica připomíná slovenskou kapustnici Tak pro ty, kteří znáte tu nebo onu, zkuste uvařit dnes podle našeho receptu a uvidíme, zda je stejná nebo podobná.
Kousky masa, debrecínské párky a hustá omáčka. Tradiční guláš s domácím knedlíkem. Prohlédněte si recept s postupem.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na vynikající fazolový guláš s klobásou a zjistíte, že i jednoduchá jídla můžou být skvělá.
Cuketa, mrkev a brambory v jednom těstíčku. Slané muffiny, které zasytí a chutnají i dětem. Prohlédněte si recept s postupem.
Česnečka, oukrop nebo kocovinová polévka. Je jedno, jak jí říkáte. Postaví na nohy i po velmi krušné noci nebo při prvních příznacích nachlazení. Základ připravuji na sádle a dělám si krutony ze staršího chleba. Kdo má rád, může přidat nastrouhaný sýr.
Lehká cuketová polévka z brambor a zeleniny, doplněná krutony. Jemná chuť a rychlá příprava podle našeho receptu krok za krokem
Pokud milujete bramborák, zkuste ho ve všech jeho podobách. Existuje třeba výborný bramborák šumavský, tedy s loveckým salámem.
Bramboračka mojí babičky voněla už od rána. Začínala sušenými houbami, které se namáčely, aby ožily a uvolnily vůni lesa. Postupně přidávala kořenovou zeleninu ze zahrádky, mrkev, petržel. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na bramboračku, jak jí znám z dětství.











