Když koláč vyklopíte z formy, objeví se nahoře vrstva karamelizovaných jablek spojená s nadýchaným piškotem.
Karpatka je považována za výjimečný dezert, který je nejenom chutný, ale také vizuálně oslnivý. Recept a postup jak chouxové těsto a krém.
Recept na květákový zapečený nákyp, který jsme dělávali běžně doma. Postup je jednoduchý a kromě květáku je potřeba jen pár běžných ingrediencí.
Připravte si dort Smetaník, který se skládá z několika vrstev, které jsou nasáklé krémem ze zakysané smetany a na povrchu ještě dozdobené drobenkoku.
Máte rádi ovocné koláče a hledáte neotřelý recept? Zkuste recept na jogurtový meruňkový koláč s exkluzivní drobenkou z ovesných vloček.
Skořicovo-jablečná buchta se nejčastěji podává teplá, často s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou. Výborně chutná i studená.
Nutričně jsou švestky bohaté na vitaminy a minerály, zejména na vitamin C, vitamin K, draslík a obsahují také mnoho antioxidantů.
Prohlédněte si recept s postupem a video návodem na domácí masovou paštiku – játra a vepřové maso, čerstvá zelenina a spousta koření.