Fermentace je nejlepší způsob využití sezónní zeleniny! Proces je snadný, levný a zachovává maximum vitamínů a dalších látek. Prohlédněte si recept s postupem na fermentovanou zeleninu ve sklenicích.
Domácí čalamáda: Naložení zeleniny do octa a koření je jako malé kouzlo. Z obyčejných surovin vznikne delikatesa, která má vždy ten správný šmrnc. Prohlédněte si recept s postupem na nakládanou zeleninu se spoustou vitamínů na zimu.
Nakládaná zelená rajčata by jsme měli nechat odležet alespoň 2 týdny, aby se jejich chutě propojila. Teprve poté je můžeme konzumovat. Prohlédněte si recept s postupem na Lahodná zelená rajčata v nálevu.
Recept na neobvyklý kompotový dezert skládající se z kiwi a kdoulí: Kdoulové želé s kiwi spojuje svěží chuť kiwi s bohatým a aromatickým želé z kdoulí. Osvěžující dezert, který stojí za vyzkoušení.
Ideální příloha k masu, sendvičům nebo jen tak na chleba. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a objevte nové vynikající chutě! Prohlédněte si recept s postupem na nakládaný salát v hořčičné omáčce.
Až otevřete svou první sklenici, budete si užívat krásně vyváženou chuť domácích nakládaných paprik, bez jakýchkoliv chemických přísad. Prohlédněte si recept s postupem na nakládané papriky.
Lahodné nakládané cukety s mrkví a bylinkami, které skvěle doplní vaše zimní pokrmy. Recept s postupem jak naložit a zavařit cuketu.
Ať už se okurky budou podávat jako součást oběda, večeře, nebo jen tak ke svačině, domácí kyselé okurky jsou vždy hitem. Recept s postupem na domácí kyselé okurky. Prohlédněte si recept s postupem na domácí kyselé okurky.
Konzervovaný letní zeleninový salát vám poskytne čerstvou chuť sezónní zeleniny i v zimě, kdy budete vděční za slunečné dny.
Chutná nakládaná zelenina – recept na nakládaný zeleninový salát – směs rajčat, paprik a petrželky, ideální jako příloha nebo pro přípravu polévek, omáček a dalších pokrmů v zimních měsících ze zeleniny ze zahrady. Zavařovaná směs z rajčat a paprik je jednoduchý a chutný způsob, jak si uchovat letní zeleninu na zimu
Zakonzervujte si sezónní zeleninu na zimu do slaného nálevu. Zachová si čerstvost a chuť až do jara včetně většiny vitamínů. Prohlédněte si recept s postupem na konzervovanou zeleninu ve slaném nálevu.