Posúch je něco jako slovenská pizza nebo slaný koláč. Na Moravě má podobného brášku, kterému se říká osúch. Smetana a kopr tvoří dokonalou dvojku, tak si tenhle koláč upečte i vy. Dobrou chuť!
Znáte předchůdce chleba, který se pekl v peci na zkoušku. Později stal samostatným pokrmem mazaným sádlem, česnekem, sypaný cibulí nebo škvarky. Vyzkoušejte!
Křupavý slaný koláč z cukety podle tohoto receptu s postupem osloví i masožrouty, protože v něm najdou uzené maso. Pokud jste vegetariáni, maso vynechejte.
Dostali jste nadílku cuket nebo vám vyrostly na zahrádce? Tento cuketový křehký koláč plný voňavé slaniny – ideální na večeři, piknik nebo zahradní oslavu. Tento snadný recept s podrobným postupem vám ukáže, jak připravit dokonalý slaný koláč, který chutná výborně teplý i studený.
Vyzkoušejte něco ze selské kuchyně a upečte si tento slaný sýrový koláč plný zelí a klobás. Skvěle zasytí a pochutnáte si!
Kynuté slané koláče se hodí jako chuťovka k pivu nebo vínu i jako svačinka na piknik. Obložte je třeba sýry a šunkou jako my v tomto receptu krok po kroku.
Slaný závin se sýrem, šunkou a zeleninou se hodí jako rychlá večeře i jako pohoštění na raut. Upečte ho snadno podle tohoto receptu s postupem krok za krokem.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Slaný koláč ze spíže s náplněmi, které máte rádi a které zrovna přebývají v lednici.
Pochutnejte si na této slané delikatese. Stačí jedna velká cuketa, pár běžných surovin a výborný cuketový koláč je na světě.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Cibulové políbení a máte-li rádi cibuli, vyzkoušejte doma upéct tento zlatý cibulák třeba k večeři.
Pirohy jsou známé i jako vareniky či pelmeně (dle regionu), jejich historie je propojena s kuchyní východní Evropy. Tato varianta je spíše koláčem, protože se nebudou plnit, jednoduše suroviny smícháte dohromady.











