První podoby perníku vznikaly díky drahým dováženým kořením – skořici, hřebíčku či anýzu – které se míchaly s medem a moukou.
Co je nejlepší, že jsou perníčky měkké ihned po upečení a tak není potřeba čekat celý týden až zvláční.
Oplatky skládané do malých kapsiček, které tvarem připomínají staré modlitební k nížky. Odtud pochází jejich název. Miletínské podle původu z Miletína, obce v Podkrkonoší.
Pečení koláčků může vypadat jako složitá záležitost, ale nemusí to tak být. S naším receptem to hravě zvládne i začátečník.
Stačí vám jeden plech, chvíle trpělivosti a pár základních surovin. A výsledkem je něco jednoduchého, ale výjimečně dobrého.
Nafouknuté cukroví, které chutná jako rakvičky podle tohoto receptu je velmi snadné a opravdu výborné.
Výtečný dezert ke kávě a pro speciální příležitosti podle tohoto autentického ruského receptu s postupem
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na koláč, který je králem mezi mokrými koláči a jeho název – vošklivej – je proto, že zmizí dřív, než jej stihnete nazdobit.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na litou hrnkovou buchtu s podmáslím a jablky a upečte si jí jen tak, třeba v neděli za obědem.
Taky nejste rádi, když vaše děti pijí Coca-colu? Ani na svojí narozeninové párty? Tak jim udělejte radost kolovou buchtou s želatinovými bonbóny s příchutí a věc bude vyřešena.
Recept na Red Velvet kostky – řezy pečené na plechu, plněné bílým krémem a zdobené nastrouhanou čokoládou. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na červené sametové kostky.











