Frgály jsou něčím výjimečným. Vyzkoušejte si je upéct podle tradičního receptu, který je sice složitý, ale zaručí skvělý výsledek.
Alpské kynuté knedlíky jsou tradiční oběd nebo dezert se švestkovými povidly, mákem a vanilkovou omáčkou s rumem. Skvělá sladká tečka pro rodinný stůl, kterou si snadno připravíte podle našeho receptu s postupem krok za krokem.
Svatební koláčky z receptu od mé babičky zaberu čas a vyžadují trpělivost, zvládnete to ale hravě díky tomuto receptu s postupem krok po kroku.
Sakrajda je takový trochu jiný štrúdl. Ochutnejte tento dezert, oblíbíte si ho natolik, že v neděli už nebudete péct nic jiného.
Prohlédněte si tento recept s postupem krok za krokem na bažantí prsa se švestkovou omáčkou a bramborovo-dýňovými noky, který se v našich kuchyních často nevidí, ale výsledek je jako z pohádky.
Až vyzkoušíte sváteční perníkový závin provoněný rumem a sušeným ovocem, budete ho chtít péct po celý rok, nejen na Vánoce – recept s postupem krok za krokem.
Povidloň je skvostný dezert, který znám z cukrárny na Šumavě. Je to lahůdka s povidly. Prohlédněte si recept s postupem na tvarohovo – smetanové řezy s povidly v odpalovaném těstě, známé také jako povidloň. Starý recept v novém kabátu.
Obyčejné a přitom tak jedlé cukroví, které vypadá elegantně a nenápadně a proto je vhodné – ledovky, ledové cukroví, slepovánky a určitě má i další názvy. Prohlédněte si recept s postupem na Vánoční povidlovou klasiku.
K pečení tohoto cukroví potřebujeme pouze 5 ingrediencí: tvaroh, máslo, mouku, sůl, povidla. Je nenáročné a přeci tak lahodné. Prohlédněte si recept s postupem na Tvarohové šátečky plněné povidly.