Smažené květákové placičky s vařenými brambory a tatarkou neodmítnou ani pravověrní masožrouti. Dají se ale připravit i ve zcela vegetariánské verzi. Mrkněte na postup krok po kroku.
Karbanátky bez masa? Prohlédněte si skvělý recept s postupem na tyto houbové a pochutnejte si na pokladu českých lesů!
Informace, že je květák nízkokalorickou a zároveň nutričně bohatou zeleninou, asi nikoho nepřekvapí. Tato zelenina tvoří skvělý základ pro vaření i pečení, ať už jej využíváme jako přílohu, hlavní chod nebo součást bezmasých receptů.
Asijská kuchyně se celosvětově těší velké oblibě zejména díky rozmanitosti chutí a důrazem na jejich vyváženost. Přímo symfonii zde spolu hrají sladká, slaná, kyselá a hořká složka.
S tímto trochu zvláštním pokrmem ochutnáte jemnost, vůni lesa a sytý oběd v jednom. Prohlédněte si recept s postupem na smetanovou omáčku s bramborem a houbami!
Toto je jeden z nejlepších receptů na květák, který jsem vyzkoušela. Nesmažíme ho, ale připravíme si speciální strouhanku a pečeme květák v troubě. Samozřejmě podáváme s domácím dipem.
Upečený květák v tomto smetanovo-sýrovém těstíčku je neodolatelnou lahůdkou. Prohlédněte si recept s postupem a budete nadšeni!
Máte rádi mrkev a grilované maso? Zkuste si připravit pečenou mrkev buď jako přílohu k masu nebo i samotnou. Originální recept na pečenou mrkev s koprem a dijonskou hořčicí.
Máte rádi salát caprese? A hledáte recept a postup na podobný salát, ale povýšený na maximální chuť? Připravte si rajčatový salát s burratou a bazalkou – postup přípravy i s video receptem.
Dýňová polévka s batáty se hodí do podzimního a zimního období. Je hřejivá, ideální pro chladné dny. Připraví se rychle z dýně, batátů, másla, smetany, česneku a koření. Slouží jako hlavní chod nebo předkrm a chutná dětem.
Máte chuť na lehký vyladěný salát s umeoctem? Připravte si salát s okurkou, rajčaty a cibulí podle našeho receptu. Skvěle se hodí například k sekané.