Na mlékovou polévku vzpomínáme ze školní jídelny. Jestli jsou vaše vzpomínky dobré, oceníte tento jednoduchý recept krok po kroku.
Perník je skvělým moučníkem, který můžete vylepšit přidáním jablek. U nás je taková buchta okamžitě pryč. Dodat můžete čokoládovou polevu nebo kokos. A vlastně lze i oboje. Díky jablkům je taková perníková buchta mnohem vláčnější.
Tradiční francouzská polévka s křupavým toustem vás spolehlivě zahřeje v chladných dnech. Uvařte ji podle tohoto jednoduchého postupu.
Vypadá to jako obyčejná buchta, ale chuťově je to královna českých moučníků – voňavé jemné těsto, tři druhy náplně, prostě vzhledově krásný a chuťově vyvážený moučník.
Jednoduchá a rychlá americká buchta. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na americkou buchtu tak trochu jinak, jelikož recept na tento druh koláče není jediný a každý kuchař či hospodyňka jej připravuje tak trochu jinak.
Čuč na drát řezy možná neznáte, ale jsou to výborné vrstvené řezy. Kdo má rád makové moučníky, bude potěšen. Chutnají skvěle. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zázračný koláč, který je upečený z jednoho těsta a během pečení se rozvrství a vypadá zcela jinak, než si představujeme.
Lehoučké šlehačkové šmetrdolky se plní vanilkovým krémem a chutnají jako obláček. Prohlédněte si jak se připravují – postupem krok za krokem na šátečky pečené s vanilkovým krémem nazývané šlehačkové šmetrdolky.
Na obalovaný špíz s bramborem a tatarkou jsem skoro zapomněla. Tak dlouho jsem ho nedělala, že bylo na čase si toto jídlo trošku připomenout. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na smažené kuřecí ražničí a připravte si skvělý a jednoduchý oběd.
Mini dezert ve tvaru elegantních košíčků s luxusní ořechovou náplní, kakaovým krémem a polevou. Ke kávě jako stvořené. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na dezert, který je elegantní, vkusný a zároveň chuťově výrazný.
Cukrařina to je dřina. Tak u tohoto větrníku to až tak neplatí. Ano, chce to nějakou přípravu, ale stačí postupovat podle receptu a kroků v přípravě. I já jsem ho zkoušela poprvé. Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na klenot české cukrařiny – karamelový větrníček.
Hub bylo o víkendu dostatek – sbírala jsem je na procházce se psem rovnou podél cesty. Našla jsem si i svého favorita na houbový řízek. Prohlédněte si recept s postupem na houbové řízky.