Angrešt, který tradičně zavařujeme do sladkých džemů a kompotů, se perfektně hodí i k zavařování do sladko-slaného nálevu s bylinkami a česnekem.
Zimní příloha plná chuti a vitamínů, kterou si zamilujete i bez typické kyselosti. Červenou řepu můžete totiž naložit i bez octa.
Báječné vychucené kuřecí maso do sklenice, které se skvěle hodí jako chutná rychlovka na toast. Prohlédněte si recept s postupem na zavařená kuřata.
Kdo by neznal mřížkový koláč? Toto je recept s postupem na tu nejjednodušší formu lineckého koláče v mřížkové podobě. Už si jen zvolte svoji oblíbenou zavařeninu!
Zelný salát bez zavařování je skvělým příkladem, jak lze uchovat čerstvost a přirozené chutě zeleniny bez složitých postupů. Prohlédněte si recept s postupem na zelný salát bez zavařování, který vydrží celou zimu.
Domácí čalamáda: Naložení zeleniny do octa a koření je jako malé kouzlo. Z obyčejných surovin vznikne delikatesa, která má vždy ten správný šmrnc. Prohlédněte si recept s postupem na nakládanou zeleninu se spoustou vitamínů na zimu.
Nakládaná zelená rajčata by jsme měli nechat odležet alespoň 2 týdny, aby se jejich chutě propojila. Teprve poté je můžeme konzumovat. Prohlédněte si recept s postupem na Lahodná zelená rajčata v nálevu.
Lahodné nakládané cukety s mrkví a bylinkami, které skvěle doplní vaše zimní pokrmy. Recept s postupem jak naložit a zavařit cuketu.
Ať už se okurky budou podávat jako součást oběda, večeře, nebo jen tak ke svačině, domácí kyselé okurky jsou vždy hitem. Recept s postupem na domácí kyselé okurky. Prohlédněte si recept s postupem na domácí kyselé okurky.
Konzervovaný letní zeleninový salát vám poskytne čerstvou chuť sezónní zeleniny i v zimě, kdy budete vděční za slunečné dny.
Chutná nakládaná zelenina – recept na nakládaný zeleninový salát – směs rajčat, paprik a petrželky, ideální jako příloha nebo pro přípravu polévek, omáček a dalších pokrmů v zimních měsících ze zeleniny ze zahrady. Zavařovaná směs z rajčat a paprik je jednoduchý a chutný způsob, jak si uchovat letní zeleninu na zimu