Závin se dá naplnit téměř čímkoliv. Vyzkoušejte tento makový se švestkami a kokosem. Budete překvapeni, jak skvěle chutná.
Až vyzkoušíte sváteční perníkový závin provoněný rumem a sušeným ovocem, budete ho chtít péct po celý rok, nejen na Vánoce – recept s postupem krok za krokem.
Recept na chřestový štrůdl s jahodami. Dokonalé propojení různých neobvyklých chutí. Tento štrůdl stojí určitě za vyzkoušení.
Prohlédněte si recept s postupem na speciální makový závin podle receptury, která se u nás dědí již generace.
Prohlédněte si recept s postupem na jablečný závin z dokonalého plundrového těsta! Lepší jste ještě nejedli.
Strakonický štrúdl je poctivý jablečný závin, na kterém si pochutnáte kdykoliv s dobrou kávou. Prohlédněte si recept s postupem!
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zlatý štrúdl z pivního těsta, které je připravené pouze ze 3 surovin. Náplň je udělaná ze strouhaných jablek, ale fantazii se meze nekladou.
Závin, nebo štrúdl? Oba názvy jsou správně. Pochází z Rakouska, postupně se stal populárním po celém území někdejší Rakousko-Uherské monarchie. První dochovaný recept pocházející z roku 1697 je uložen ve Vídeňské městské knihovně.
Štrúdl nebo závin? Ať se mu říká jakkoliv, patří v našich končinách k nejoblíbenějším dezertům. O klasický recept na něj se podělila již Magdaléna Dobromila Rettigová ve své Domácí kuchařce z roku 1826.
Tradiční pečení sladkých dezertů v Čechách zahrnuje rozhodně i záviny. Prohlédněte si recept s postupem na kynutý závin se čtyřmi neodolatelnými náplněmi!
Makový kynutý závin je nejen ikonou české kuchyně, ale i důkazem, že některé recepty nestárnou a stále si udržují své místo mezi nejoblíbenějšími dezerty. Prohlédněte si recept s postupem na tento kynutý závin.