Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na zeleninovou polévku s vydatnými a sytými drožďovými nočky, které jsou skvělou závářkou k zelenině.
Placky z vařených brambor jsou nejen úspornou, ale i velice chutnou obměnou klasických bramboráků. Můžete díky nim spotřebovat zbylé uvařené brambory nebo i kaši. Stačí přidat pár základních surovin, které má doma každý.
Sezóna rajčat je v plném proudu, nicméně při letošním počasí se může lehce stát, že vám zůstane mnoho nezralých plodů. Jak známo, syrové se konzumovat nesmí kvůli obsahu solaninu. Co ale s nimi? Rozhodně je nevyhazujte.
Chtěli byste ochutnat něco chutného a šťavnatého, ale zároveň pro českou kuchyni trochu exotického? Zkuste lula kebab, tradiční jídlo původem z Kavkazu, Arménie, Ázerbajdžánu nebo Gruzie.
Léto je v plném proudu, přichází tedy doba, kdy budeme ze všech stran slýchat větu: „Nechceš cuketu?“ Odpovídejte kladně, protože tato zelenina má nejen široké spektrum možností zpracování nasladko i naslano, ale především mnohé zdravotní výhody.
Německý salát (v zemi svého původu pochopitelně pod názvem „Kartoffelsalat“) má ve své domovině dlouhou tradici. Základ tvoří vařené brambory, často doplněné o kyselé okurky, cibuli a jemnou zálivku z oleje, octa nebo hořčice.
Květákové placičky jsou zdravější verzí klasických bramboráků, ale pochutnáte si na nich úplně stejně, možná i víc.
Také litujete, že sezóna rajčat je tak krátká? Díky nakládání si ji prodloužíte! Rajčata právem patří k nejoblíbenějším plodům českých zahrad.
Vyzkoušejte náš dnešní recept na křupavé bramborové obdélníčky – připravíme si bramborové těsto, které pak naporcujeme na obdélníky, ty obalíme a osmahneme.
Cuketa, oblíbená letní zelenina, si díky své jemné chuti a snadnosti přípravy získala srdce mnohých kuchařů a strávníků. Prohlédněte si recept na cuketo-bramboráky, které připravuji doma.
Dva recepty na salát, kde hlavní roli hraje červená řepa. Podívejte se na dva saláty z červené řepy s různými ingrediencemi a postupy přípravy.