Na podzim často zůstávají na záhonech zelená rajčata. Mnozí je vyhazují, přitom mohou být překvapivě chutná a užitečná. Kvíz, ve kterém shrnujeme, co z nich všechno ještě vyrobíme.
Rajčata jsou oblíbenou letní zeleninou. Každoročně ale bojujeme s tím, že všechna nestihnou dozrát. Proto si připravíme zimní salát právě z takových rajčat.
Sezóna rajčat je v plném proudu, nicméně při letošním počasí se může lehce stát, že vám zůstane mnoho nezralých plodů. Jak známo, syrové se konzumovat nesmí kvůli obsahu solaninu. Co ale s nimi? Rozhodně je nevyhazujte.
Pokud hledáte něco nového, neotřelého a zároveň nechcete hodiny trávit v kuchyni, pak vyzkoušejte recept na tuto polévku. Vynikající polévka z nakládaných zelených rajčat vám přiroste k srdci. Prohlédněte si recept s postupem a uvařte ji dostatek pro všechny!
Rajčatové čatní: Samotný proces vaření chutney je aromatickým zážitkem – směs voní po koření, cibuli a jemně nakyslém sladovém octu. Prohlédněte si recept s postupem na chutney ze zelených rajčat.





