Čokoládovo-arašídová polínka kombinují bohatou chuť arašídového másla a čokolády. Toto cukroví je velice lahodné a sladké a obvykle se tvaruje do podlouhlých válečků neboli polen, co jim dodává zajímavý vzhled. Polínka jsou vhodné pro vánoční období ale i jako sušenka pro každodenní mlsání. Toto cukroví spojuje bohatou čokoládovou chuť s jemně slanou chutí arašídového másla. Arašídy dávají polínkům typickou arašídovou chuť, která v kombinaci s čokoládou tvoří dokonalý chuťový zážitek.
Recept na Super jednoduché cukroví: Čokoládovo-arašídová polínka – kombinace slané a sladké chuti
Ingredience na přípravu
- 1 hrnek polosladkých čokoládových lupínků
- 1/3 hrnku arašídového másla
- 1/4 hrnku mléka
- 3 šálky malých marshmallows
- 4 šálky rýžových cereálií krispies
Postup
1. V hrnci rozpustíme čokoládové lupínky a arašídové máslo, přidáme mléko a promícháme.
Přidáme marshmallow a mícháme až do jejich rozpuštění.
2. Sundáme z ohně a přidáme Rýžové cereálie, promícháme.
3. Směs utlačíme do máslem vymazané formy cca 9×9 cm a necháme úplně vychladit.
4. Vychlazenou směs krájíme na obdélníky – polínka.
Servírování
Čokoládovo – arašídová polínka jsou vynikající jako sladká svačinka, ale také jsou skvělé k odpolední kávě či čaji. Díky jejich lahodné chuti a vzhledu jsou vhodné jak na vánoční stůl, tak jako dárek pro milovníky sladkého.