Císařský tvarohový koláč je tak jednoduchý, že jej zvládne upéct asi každý. I ten, kdo v životě nic nepekl – navíc je rychlý na čas přípravy a tak dokonalý, že lepší a snadnější sladkost jako tečku za nedělním obědem si ani nemůžeme přát. 15 minut práce a máme hotovo. Takže mít doma po ruce tvaroh a jde se na to kdykoliv přijde chuť na sladké, nebo se nám ohlásí nečekaná návštěva. Vyzkoušíte?
Recept na Císařský tvarohové řezy
Ingredience
Těsto
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 100 g oleje
- 70 g mléka
- 200 g mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru
- špetka soli
Náplň
- 250 g tvarohu
- 2 PL cukru
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 1 vejce
- 5 g vanilkového cukru
Dávka je určena pro velikost formy 22×22 cm.
Postup
1. V misce vyšleháme žloutky s cukrem, v průběhu šlehání později přidáváme olej, pak přidáme mléko, mouku a sůl s práškem do pečiva a vanilkou a zamícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.
2. Směs vylejeme na plech vystlaný pečícím papírem a připravíme si náplň.
3. v misce smícháme tvaroh a ostatní ingredience pro náplň a naplníme do cukrářského sáčku.
4. Na těsto na plechu děláme sáčkem mřížky.
5. Upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Poprášíme moučkovým cukrem.
Tento rychlý a jednoduchý koláč si připravíme během chvilky a dezert ke kávě či čaji je na světě.