Císařský tvarohový koláč je tak jednoduchý, že jej zvládne upéct asi každý. I ten, kdo v životě nic nepekl – navíc je rychlý na čas přípravy a tak dokonalý, že lepší a snadnější sladkost jako tečku za nedělním obědem si ani nemůžeme přát. 15 minut práce a máme hotovo. Takže mít doma po ruce tvaroh a jde se na to kdykoliv přijde chuť na sladké, nebo se nám ohlásí nečekaná návštěva. Vyzkoušíte?

Recept na Císařský tvarohové řezy

Ingredience

Těsto

  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 100 g oleje
  • 70 g mléka
  • 200 g mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 8 g vanilkového cukru
  • špetka soli

Náplň

  • 250 g tvarohu
  • 2 PL cukru
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • 5 g vanilkového cukru

Dávka je určena pro velikost formy 22×22 cm.

Postup

1. V misce vyšleháme žloutky s cukrem, v průběhu šlehání později přidáváme olej, pak přidáme mléko, mouku a sůl s práškem do pečiva a vanilkou a zamícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

2. Směs vylejeme na plech vystlaný pečícím papírem a připravíme si náplň.

Vyšleháme si těsto a vylejeme na plech.
Zdroj: einfachlecerschon, Vyšleháme si těsto a vylejeme na plech.

3. v misce smícháme tvaroh a ostatní ingredience pro náplň a naplníme do cukrářského sáčku.

4. Na těsto na plechu děláme sáčkem mřížky.

Náplní uděláme mřížky.
Zdroj: einfachlecerschon, Náplní uděláme mřížky.

5. Upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Poprášíme moučkovým cukrem.

Poprášímče moučkovým cukrem.
Zdroj: einfachlecerschon, Poprášíme moučkovým cukrem.

Tento rychlý a jednoduchý koláč si připravíme během chvilky a dezert ke kávě či čaji je na světě.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest