Čokoládovo – rumové řezy Amandine jsou klenotem mezi dezerty, inspirovanými francouzskou elegancí a dokonalým spojením chutí. Je to pocta staré cukrářské tradici, která kombinuje čokoládu a rum do kompozice, jež probudí všechny smysly.

To, co je na tomto dezertu skutečně jedinečné, je vyváženost chutí. Rum dodává jemnou, ale výraznou chuťovou hloubku, která se krásně doplňuje s hořkosladkou čokoládou a máslově hladkým krémem.

Recept na řezy čokoládové řezy s rumem

Délka přípravy 1h 30 minut, délka pečení 40 minut.

Ingredience pro přípravu

Korpus rumových řezů:

  • 1 lžička rumového extraktu
  • 345 g mouky
  • 375 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 60 g kakaa
  • 645 ml teplé vody
  • 45 ml oleje
  • 1,5 prášku do pečiva

Sirup:

  • 140 g cukru
  • 300 ml vody

Krém z kakaa a rumu:

  • 400 g měkkého margarínu
  • 250 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička rumového extraktu

Glazura:

  • 60 g margarínu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • rumový extrakt

Postup přípravy korpusu

1. Nejdříve v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem.

2. Přidáme teplou vodu, olej a rumový extrakt. Dobře promícháme.

Přilejeme teplou vodu nebo sójové mléko.
Zdroj: reteteculinare, Přilejeme teplou vodu nebo sójové mléko.

3. Těsto rozdělíme na 2 části a plech vyložíme pečícím papírem.

4. Na plech nalejeme 1 část těsta a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 15 – 20 minut.

Těsto nalejeme do plechu.
Zdroj: reteteculinare, Těsto nalejeme do plechu.

5. Párátkovým testem zkontrolujeme, zda je korpus hotový a stejně připravíme i druhý korpus z druhé části těsta.

6. Oba korpusy necháme vychladnout.

Příprava sirupu

1. V hrnci zkaramelizujeme cukr a rychle ho zchladíme studenou vodou.

2. Dále necháme sirup na mírném ohni do úplného rozpuštění cukru.

3. Nakonec přidáme rumový extrakt a necháme vychladnout.

Postup přípravy krému

1. Změklý margarín smícháme s moučkovým cukrem, kakaem a rumovým extraktem.

2. Mícháme, dokud nevznikne pěnový krém.

Dokončení

1. Servírovací tác potáhneme potravinářskou fólií a položíme na ní první plát korpusu.

První plát polejeme sirupem.
Zdroj: reteteculinare, První plát polejeme sirupem.

2. Polejeme polovinou sirupu a potřeme krémem, který zarovnáme.

Naneseme krém.
Zdroj: reteteculinare, Naneseme krém.

3. Položíme druhý plát korpusu a polejeme zbytkem sirupu.

4. Dort vložíme na 2 hodiny do lednice a poté ho nakrájíme na řezy.

Nakrájíme na řezy.
Zdroj: reteteculinare, Nakrájíme na řezy.

5. Ve vodní lázni rozpustíme margarín a k němu přidáme cukr s kakaem.

6. Nakonec přidáme do glazury rumový extrakt dle chuti a každý řez polejeme.

7. Vložíme do lednice, dokud glazura neztuhne.

Čokoládovo rumové řezy Amandine.
Zdroj: reteteculinare, Čokoládovo rumové řezy Amandine.

Jak servírovat řezy Amandine?

Řezy se nejlépe vyjímají na elegantním tácu, kde jejich lesklá čokoládová poleva okamžitě upoutá pozornost. Pro slavnostní příležitosti je můžete ozdobit karamelovým krémem, jedlými květy nebo jemně nastrouhanou bílou čokoládou. Pokud plánujete servírovat dezert k odpolední kávě, podávejte je s čerstvě ušlehanou smetanou nebo kouskem ovoce, například malinami, které krásně kontrastují svou kyselostí.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest