Každý rok 4. září je Mezinárodní den makadamových ořechů. Tento den je věnován těmto výjimečným ořechům, které mají zajímavou chuť a jsou velmi žádané pro své výživové hodnoty. Co dělá makadamové ořechy tak výjimečnými?

Makadamové ořechy původně pocházejí z Austrálie, kde byly oblíbené už mezi původními obyvateli. Svůj název získaly po skotském chemikovi a lékaři Johnu Macadamovi, který podporoval jejich pěstování. Dnes se tyto ořechy pěstují nejen v Austrálii, ale také na Havaji a v dalších částech světa.

Makadamové ořechy jsou bohatým zdrojem mononenasycených tuků, které jsou prospěšné pro naše srdce. Obsahují také důležité vitamíny a minerály, například – vitamín B1, hořčík a mangan. Pravidelná konzumace těchto ořechů může přispět k lepšímu kardiovaskulárnímu zdraví a celkové vitalitě.

Recepty, přínosy, využití ořechů

1. Připravte si nějaké recepty, které obsahují makadamové ořechy. Může například nahradit v receptu lískové ořechy za makadamové, tím pádem si můžete udělat zeleninový salát, který posypete nasekanými makadamovými ořechy či sladké pečivo s těmito ořechy. Nebo to může být například výroba domácí makadamové granoly.

TIP: jednoduchý recept na domácí Granolu s makadamovými ořechy

2. Informujte své přátele o zdravotních přínosech makadamových ořechů a připravte malou ochutnávku.

3. Pokud máte možnost, podpořte lokální prodejce, kteří nabízejí makadamové ořechy.

Užijte si den 4. září s oslavou těchto výjimečných makadamových ořechů!

Máte rádi makadamové ořechy?
Pokud ano, napište nám v jaké podobě je máte nejraději, případně se podělte s námi o svůj recept. Budeme se těšit!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest