Rádi bychom vás provedli přípravou výjimečných jablečných vánočních rohlíčků, které jsou nejen krásně křehké, ale díky jablkům v těstě také nádherně voňavé a vláčné. Tento vánoční recept přináší kombinaci jemné ovocné chuti a klasických vánočních rohlíčků, které dokonale doplní váš sváteční stůl. Jablka jsou nejen skvělou ingrediencí pro náplň, ale v tomto receptu je použijeme přímo v těstě, což dodá rohlíčkům další rozměr chuti.
Recept na jablečné vánoční rohlíčky
Délka pečení v troubě 25 minut.
Ingredience pro přípravu
- 250 g hladké mouky
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 1 vanilkový cukr
 - 150 g nastrouhaných jablek
 - 2 skořicové cukry
 - 200 g měkkého másla
 
Postup přípravy
1. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
2. Nastrouhaná jablka smícháme se skořicovými cukry a následně je ochucené přidáme k moučné směsi.

3. Do misky dále přidáme měkké máslo a vše spolu dobře promícháme.
4. Vypracujeme těsto a dáme ho na 1 hodinu do lednice.
5. Formičky na rohlíčky vymažeme sádlem.
6. Těstem naplníme formy na rohlíčky. Těsto vtlačíme do forem naolejovanými prsty.

7. Plné formy vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 25 minut.

Nakonec
Po upečení rohlíčky necháme vychladnout a poté je bohatě posypeme moučkovým cukrem. Výsledkem budou nádherně vláčné a křehké rohlíčky s jemnou ovocnou chutí, které se budou krásně hodit k vánočnímu čaji nebo kávě.