Rádi bychom vás provedli přípravou výjimečných jablečných vánočních rohlíčků, které jsou nejen krásně křehké, ale díky jablkům v těstě také nádherně voňavé a vláčné. Tento vánoční recept přináší kombinaci jemné ovocné chuti a klasických vánočních rohlíčků, které dokonale doplní váš sváteční stůl. Jablka jsou nejen skvělou ingrediencí pro náplň, ale v tomto receptu je použijeme přímo v těstě, což dodá rohlíčkům další rozměr chuti.

Recept na jablečné vánoční rohlíčky

Délka pečení v troubě 25 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g nastrouhaných jablek
  • 2 skořicové cukry
  • 200 g měkkého másla

Postup přípravy

1. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.

2. Nastrouhaná jablka smícháme se skořicovými cukry a následně je ochucené přidáme k moučné směsi.

Jablka se skořicí přidáme k mouce.
Jablka se skořicí přidáme k mouce.

3. Do misky dále přidáme měkké máslo a vše spolu dobře promícháme.

4. Vypracujeme těsto a dáme ho na 1 hodinu do lednice.

5. Formičky na rohlíčky vymažeme sádlem.

6. Těstem naplníme formy na rohlíčky. Těsto vtlačíme do forem naolejovanými prsty.

Formy naplníme těstem.
Formy naplníme těstem.

7. Plné formy vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 25 minut.

Pečeme v předehřáté troubě 25 minut.
Pečeme v předehřáté troubě 25 minut.

Nakonec

Po upečení rohlíčky necháme vychladnout a poté je bohatě posypeme moučkovým cukrem. Výsledkem budou nádherně vláčné a křehké rohlíčky s jemnou ovocnou chutí, které se budou krásně hodit k vánočnímu čaji nebo kávě.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest