Naučím vás připravit vařený krém z kondenzovaného mléka a smetany, který je velmi jemný a hodí se na plnění i dokončení dortů, dezertů, zdobení pečiva, jelikož velice dobře drží svůj tvar. Krém je připraven k použití ihned po dokončení a lze ho rozetřít na dort, naplnit do cukrářského sáčku pro zdobení, nebo ho využít jako náplň do dezertů. Také ho můžete použít do rolád, zákusků i na zdobení cupcakes. Spojuje jemnou texturu šlehačky s bohatou karamelovou chutí kondenzovaného mléka.

Pokud nemáte hotové karamelové mléko, lze jej připravit doma, a to tak, že plechovku slazeného kondenzovaného mléka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny. Plechovka musí být celou dobu ponořená ve vodě. Po uvaření jí musíme nechat zcela vychladnout, než jí otevřeme. Krém má jemnou smetanovou chuť s nádechem karamelu.

Recept na nejlepší jednoduchý krém ze Salka

Ingredience na přípravu

  • šlehačková smetana (min. 33%)
  • karamelové kondenzované mléko

Postup

1. Smetanu vychladíme, aby byla řádně studená.

2. Vyšleháme jí šlehačem na hustou šlehačku (cca 4 min.)

Vychlazenou smetanou vyšleháme.
Zdroj: GotovimsLjudmiloj, Vychlazenou smetanu vyšleháme.

3. Poté do šlehačky zapracujeme šlehačem husté a studené karamelové kondenzované mléko. Pořádně spolu vyšleháme.

Zapracujeme vychlazené karamelové Salko.
Zdroj: GotovimsLjudmiloj, Zapracujeme vychlazené karamelové Salko.
Řádně spolu vyšleháme.
Zdroj: GotovimsLjudmiloj, Řádně spolu vyšleháme.

Tipy k dalšímu použití

Krém je možné dle chuti dosladit, dobarvit, či dochutit dle vaši fantazie a možností. Můžeme použít jak vanilkovou esenci, tak kakao, ořechy a podobné ingredience.

Můžeme použít na dorty.
Zdroj: GotovimsLjudmiloj, Můžeme použít na dorty.
Můžeme dále dochucovat.
Zdroj: GotovimsLjudmiloj, Můžeme dále dochucovat.
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest