Naučím vás připravit vařený krém z kondenzovaného mléka a smetany, který je velmi jemný a hodí se na plnění i dokončení dortů, dezertů, zdobení pečiva, jelikož velice dobře drží svůj tvar. Krém je připraven k použití ihned po dokončení a lze ho rozetřít na dort, naplnit do cukrářského sáčku pro zdobení, nebo ho využít jako náplň do dezertů. Také ho můžete použít do rolád, zákusků i na zdobení cupcakes. Spojuje jemnou texturu šlehačky s bohatou karamelovou chutí kondenzovaného mléka.
Pokud nemáte hotové karamelové mléko, lze jej připravit doma, a to tak, že plechovku slazeného kondenzovaného mléka ponoříme do hrnce s vodou a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny. Plechovka musí být celou dobu ponořená ve vodě. Po uvaření jí musíme nechat zcela vychladnout, než jí otevřeme. Krém má jemnou smetanovou chuť s nádechem karamelu.
Recept na nejlepší jednoduchý krém ze Salka
Ingredience na přípravu
- šlehačková smetana (min. 33%)
- karamelové kondenzované mléko
Postup
1. Smetanu vychladíme, aby byla řádně studená.
2. Vyšleháme jí šlehačem na hustou šlehačku (cca 4 min.)
3. Poté do šlehačky zapracujeme šlehačem husté a studené karamelové kondenzované mléko. Pořádně spolu vyšleháme.
Tipy k dalšímu použití
Krém je možné dle chuti dosladit, dobarvit, či dochutit dle vaši fantazie a možností. Můžeme použít jak vanilkovou esenci, tak kakao, ořechy a podobné ingredience.