Vánoce nejsou jediným obdobím, kdy jste oprávnění mírně zhřešit. Tyto v kokosu a čokoládové polevě obalované dortíky si hned oblíbíte. Jednoduchost přípravy vám dovolí, aby jste připravili tento lahodný dezert klidně během víkendu. Mléčný krém uvnitř kakaových koláčků, které jsou obalené v čokoládě a zasypané kokosem, prostě fantazie. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutnají s hrnkem studeného, ale kvalitního a hořkého espressa.
Recept na kakaové dortíky s mléčným krémem
Ingredience pro přípravu
Těsto:
- 140 g mouky
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 30 g kakaa
- 10 g prášku do pečiva
- 150 ml mléka
- 50 ml rostlinného oleje
Krém:
- 350 ml mléka
- 100 g cukru
- 2 žloutky
- 30 g kukuřičného škrobu
- 80 g másla
Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 100 ml smetany 33%
- nastrouhaný kokos
Postup přípravy těsta
1. V míse metličkou promícháme vejce s cukrem.
2. Přidáme mléko, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva.
3. Dáme si předehřát troubu na 180°C a směs pořádně promícháme.
4. Výsledné těsto nalejeme na vyložený plech pečícím papírem a uhladíme.
5. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut dozlatova, poté necháme korpus zchladnout.
Postup přípravy krému
1. V hrnci smícháme žloutky, cukr a kukuřičný škrob a ve 2 fázích zalejeme mlékem za stálého míchání.
2. Vaříme na slabém ohni za stálého míchání a jakmile hmota zhoustne, nalejeme do čisté misky.
3. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
4. Prozatím si v jiné misce rozšleháme máslo a postupně k němu přidáme zchladlý krém.
5. Hotový krém dáme do zdobícího sáčku, nebo obyčejného s otvorem v rohu.
6. Z vychladlého korpusu vykrojíme kolečka o průměru cca 5 cm, zbytek korpusu dáme prozatím na stranu.
7. Vždy na jedno kolečko korpusu dáme krém a zakryjeme jiným.
8. Nalámanou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme smetanu.
9. Polevu dáme také do zdobícího sáčku a zalejeme dortíky.
10. Nakonec posypeme nastrouhaným kokosem.
Tip na to, co se zbylým těstem
Určitě si říkáte, že je škoda vyhodit zbytkový korpus. To je svatá pravda. Zbytkový korpus si v misce rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme trochu krému a promícháme. S naběračkou na zmrzlinu uděláme z této hmoty kuličky a posypeme kakaem. Výsledkem je fantastický doplněk a zpestření našeho dezertu.