Vánoce nejsou jediným obdobím, kdy jste oprávnění mírně zhřešit. Tyto v kokosu a čokoládové polevě obalované dortíky si hned oblíbíte. Jednoduchost přípravy vám dovolí, aby jste připravili tento lahodný dezert klidně během víkendu. Mléčný krém uvnitř kakaových koláčků, které jsou obalené v čokoládě a zasypané kokosem, prostě fantazie. Máme vyzkoušeno, že nejlépe chutnají s hrnkem studeného, ale kvalitního a hořkého espressa.

Recept na kakaové dortíky s mléčným krémem

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 140 g mouky
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 30 g kakaa
  • 10 g prášku do pečiva
  • 150 ml mléka
  • 50 ml rostlinného oleje

Krém:

  • 350 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 2 žloutky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 80 g másla

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany 33%
  • nastrouhaný kokos

Postup přípravy těsta

1. V míse metličkou promícháme vejce s cukrem.

2. Přidáme mléko, olej, mouku, kakao a prášek do pečiva.

Přidáme sypké suroviny.
Zdroj obrázku: laterrazzamongardino, Přidáme sypké suroviny.

3. Dáme si předehřát troubu na 180°C a směs pořádně promícháme.

4. Výsledné těsto nalejeme na vyložený plech pečícím papírem a uhladíme.

5. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut dozlatova, poté necháme korpus zchladnout.

Postup přípravy krému

1. V hrnci smícháme žloutky, cukr a kukuřičný škrob a ve 2 fázích zalejeme mlékem za stálého míchání.

2. Vaříme na slabém ohni za stálého míchání a jakmile hmota zhoustne, nalejeme do čisté misky.

3. Misku zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Misku zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Zdroj obrázku: laterrazzamongardino, Misku zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

4. Prozatím si v jiné misce rozšleháme máslo a postupně k němu přidáme zchladlý krém.

5. Hotový krém dáme do zdobícího sáčku, nebo obyčejného s otvorem v rohu.

6. Z vychladlého korpusu vykrojíme kolečka o průměru cca 5 cm, zbytek korpusu dáme prozatím na stranu.

Z vychladlého korpusu vykrojíme kolečka o průměru cca 5 cm, zbytek korpusu dáme prozatím na stranu.
Zdroj obrázku: laterrazzamongardino, Z vychladlého korpusu vykrojíme kolečka o průměru cca 5 cm, zbytek korpusu dáme prozatím na stranu.

7. Vždy na jedno kolečko korpusu dáme krém a zakryjeme jiným.

Vždy na jedno kolečko korpusu dáme krém a zakryjeme jiným.
Zdroj obrázku: laterrazzamongardino, Vždy na jedno kolečko korpusu dáme krém a zakryjeme jiným.

8. Nalámanou čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme smetanu.

9. Polevu dáme také do zdobícího sáčku a zalejeme dortíky.

10. Nakonec posypeme nastrouhaným kokosem.

Tip na to, co se zbylým těstem

Kuličky posypané kakaem.
Zdroj obrázku: laterrazzamongardino, Kuličky posypané kakaem.

Určitě si říkáte, že je škoda vyhodit zbytkový korpus. To je svatá pravda. Zbytkový korpus si v misce rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme trochu krému a promícháme. S naběračkou na zmrzlinu uděláme z této hmoty kuličky a posypeme kakaem. Výsledkem je fantastický doplněk a zpestření našeho dezertu.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest