Kapání do polévky je tradiční česká přísada, která dává polévkám nejen konzistenci, ale také dodají vývarům sytost. Tato jednoduchá a neskutečně rychlá přísada se skládá především z krupice a vajíčka. Zavářka je hotová pouze ze dvou surovin a uvařená do 5 minut.

Příprava kapání je velmi jednoduchá a nevyžaduje mnoho ingrediencí. Základní recept tvoří krupice, vajíčko a špetka soli. Smícháním těchto ingrediencí vznikne husté těsto, které se následně pomocí lžíce nebo vidličky přidává do vroucí polévky. Proces je rychlý a výsledkem jsou drobné kousky kapání, které se v polévce uvaří během několika minut.

Recept na Kapání do polévky

Potřebné suroviny:

  • 2 lžíce krupice (nebo hrubé mouky)
  • 1 vejce (o velikosti L)
  • 1 lžíci mléka (volitelné)
Kapání do polévky - česká zavářková klasika
Obrázek: cooky.cz, Kapání do polévky – česká zavářková klasika

Postup

1. Do misky nebo hrnečku dáme krupici a vejce, vše promícháme dokud nemáme krásné řidší těstíčko. Pokud by bylo příliš husté rozředíme mlékem nebo přidáme další vejce.

2. Hotové těstíčko dáme do vroucího vývaru zavařit. Po vlití těstíčka, stále polévku mícháme. Stačí povařit asi 2 minut a máme hotovo.

Toto je opravdu velice snadná a rychlá zavářka, která je během chvilky hotová.

Pokud chcete zajímavější tvary zavářky, tak můžete těstíčko do polévky nastříkat pomocí sáčku.

Dobrou chuť.

Kdo má dobrou fantazii může ze vzniklých tvarů říkat, co mu zavářka připomíná. Uvidíte, že toto děti zabaví a krásně pak snědí polévku bez odmlouvání.

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest